#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani

Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani

Revista nr. 300 | 31-07-2015 | Alexandru Mitchievici


31 iulie 2015. Sărbătoare la Oarda de Jos unde familia, vecinii şi câţiva prieteni au participat la ziua de naştere a Mariei Barb.


Maria Barb s-a născut la Miceşti la 31 iulie 1915, dar s-a căsătorit la Oarda de Jos, astăzi cartier al municipiului Alba Iulia. Are doar un copil, Mircea Ilie Barb, în vârstă de 73 de ani. Mircea Ilie Barb şi Georgeta Barb au două fete gemene, de 40 de ani: Mirela Barb şi Geanina Barb, care lucrează în învăţământ.

Printre cei prezenţi s-au numărat şi Popa Pavel (Pistol) - consilier local în CL Alba Iulia - cu soţia sa, Agripina, dar şi viceprimarul Gabriel Pleşa de la Alba Iulia, care a adus un frumos buchet de flori. De altfel, Gabriel Pleşa a acordat Mariei Barb un premiu de 1.000 de lei oferit de Consiliul Local Alba Iulia în şedinţa din 28 iulie 2015.
 
În cinstea Mariei Barb familia sa a dat o mică petrecere, cu sarmale de post, o ţuică bună, vin de Oarda, cozonac şi un tort făcut de cele două nepoate.

Şi pentru că Maria Barb nu lipseşte nici o duminică de la biserică, printre invitaţi s-a numărat şi părintele ortodox Ioan Dan, care a spus rugăciunea înainte de servirea mesei.
 
Mircea Ilie Barb (numit Zelea) spune despre mama sa: Ar trebui să primească tiltul de doctor honoris causa în agricultură pentru că a lucrat 90 de ani la câmp.

Vecina Rodica Josan a cântat şi a urat pentru Maria Barb. Popa Pavel (poreclit Pistol) a rugat-o pe Maria Barb să mai aştepte vreo 22 de ani până împlineşte şi el 100 de ani...

De notat că în fiecare zi Maria Barb sfrâneşte cucuruz şi citeşte din cărţile sfinte, iar din când în când mai cântă. Aceste lucruri le-a făcut chiar şi în ziua în care a împlinit 100 de ani. Maria Barb este foarte activă, nu mănâncă carne şi ţine toate posturile.
 

La Mulţi Ani, doamnă !

 
 

Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani Maria Barb din Oarda de Jos a implinit 100 de ani
Taguri: Maria Barb, Oarda de Jos, a implinit, 100 de ani, Alba Iulia, Popa Pavel, pistol, Gabriel Plesa

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>