#452
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
S-a scumpit gunoiul si la Sebes

S-a scumpit gunoiul si la Sebes

Revista nr. 299 | 22-07-2015 | Alexandru Mitchievici


La 16 iulie 2015 s-a închis groapa de gunoi de la Pârâul Iovului (lângă Alba Iulia) şi transportarea gunoiului la Cristian, judeţul Sibiu. Acest lucru a generat creşterea tarifelor în ceea ce priveşte colectarea gunoiului menajer în toate localităţile din judeţul Alba...


Consiliul Local Sebeş a aprobat majorarea tarifului pentru colectarea gunoiului de la 4,59 la 6,9 lei.
 
Consilierul Dorin Nistor explică: „Acum câţiva ani, când SC Greendays a câştigat licitaţia pentru colectarea şi depozitarea gunoiului din municipiul Sebeş, în oferta depusă şi declarată atunci câştigătoare de specialiştii primăriei, se specifica foarte clar (pagina 40) că gunoiul va fi depozitat la Depozitul ecologic DEDMI Cristian - Sibiu. Adică exact acolo unde gunoiul este depozitat şi de la 17 iulie 2015 încolo, până la deschiderea depozitului de la Galda de Jos. Or, tocmai aceşti kilometri pe care SC Greendays îi are de acoperit în plus pe zi, cu combustibilul, uzura autovehiculelor şi taxele aferente, sunt unul dintre principalele motive pentru care SC Greendays a solicitat şi primăria a pus în faţa consiliului local majorarea tarifului pe persoană de la 4,59 de lei/lună la 7,77 de lei/lună. (...) SC Greendays, după ce a câştigat licitaţia de la Sebeş, a aranjat să nu mai depoziteze gunoiul la Cristian - Sibiu, ci la Pârâul Iovului Alba Iulia, maximizându-şi astfel profitul. O atitudine de înţeles din partea unei firme private. Ce este de neînţeles este de ce nu a intervenit în favoarea cetăţenilor în momentul în care a aflat că gunoiul sebeşenilor este dus pe o distanţă mai mică, solicitând SC Greendays o micşorare a tarifului! Acum s-a revenit la situaţia tehnică de depozitare a gunoiului la Cristian - Sibiu şi SC Greendays a venit cu o cerere de majorare a tarifului, mizând probabil pe faptul că am uitat cu toţii de faptul că în contractul de acordare a serviciului de salubritate în Sebeş, s-au angajat de la început pentru transportul in localitatea Cristian - Sibiu”.

Primaria municipiului Sebeş ajută SC Greendays să taxeze la sânge cetățenii. Chiar dacă am explicat că e o greșeală să se facă aceasta majorare de tarif, la acest nivel, nu au vrut sa țină cont de sugestile mele - a mai spus Dorin Nistor.

 
 
Taguri: s-a scumpit, gunoiul, Sebes, Dorin Nistor, consilier, local, Greendays, Cristian, Sibiu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>