#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Specializare de kinetoterapie la Universitatea Alba Iulia

Specializare de kinetoterapie la Universitatea Alba Iulia

Revista nr. 296 | 30-06-2015 | Alexandru Mitchievici


Începând cu anul universitar 2015-2016 la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia va funcţiona o nouă specializare: este vorba de Kinetoterapie şi motricitate specială.


Rectorul Daniel Breaz a precizat că specializarea este doar primul pas dintr-o colaborare de durată a Universităţii cu Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia şi Spitalul Judeţean Alba.

Printre cei care vor preda la noua specializare se numără şi fosta gimnastă Gina Gogean, multiplă medaliată la olimpiade, la campionatele mondiale şi cele europene în anii 90.

Specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială va oferi 50 de locuri în primul an. Specializarea va putea fi acreditată la 6 ani de la debutul ei, iar costul unei acreditări (sau reacreditări, care se fac o dată la 5 ani) este de 27.000 de lei (adică peste 4.000 de euro), după cum precizează rectorul Daniel Breaz.

Admiterea pe locurile noii specializări se va face printr-un concurs de dosare. Partea de sport a specializării va fi acoperită de dascăli din Alba Iulia, iar kinetoterapeuţii vor fi din afara oraşului.

 
 

 

 

Taguri: specializare, kinetoterapie, universitatea, Alba Iulia, Gina Gogean, gimnasta, acreditate, Maria Beatrice, Daniel Breaz

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>