#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Victorie electorala pentru candidatul pro-european la Chisinau

Victorie electorala pentru candidatul pro-european la Chisinau

Revista nr. 296 | 28-06-2015 | Alexandru Mitchievici


Dorin Chirtoacă a câştigat pentru a treia oară alegerile pentru primăria Chişinăului, capitala Moldovei, cel mai mare şi cel mai important oraş din republică.


După numărarea a 91,88 la sută din voturi, Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal) este creditat cu 51,80 la sută din voturile exprimate:

Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal) 51,80 %
Zinaida Greceanîi (Partidul Socialiştilor) 48,20 %

De acum vor veni la Biroul Electoral Chişinău rezultatele votului din suburbiile româneşti, unde cel mai probabil votul va fi unul pro-Chirtoacă.
 

DORIN CHIRTOACĂ s-a născut la 9 august 1978 la Chişinău. Din punct de vedere politic Dorin Chirtoacă este liberal şi doreşte o apropiere a Republicii Moldova de România şi Uniunea Europeană.

În 1997 a absolvit Liceul Costache Negruzzi din Iaşi, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din București şi Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, obţinând diplomă de licență în Drept European. În perioada 2003–2005 a fost coordonator de proiecte la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova.

Dorin Chirtoacă are doi unchi care în ultimele 3 decenii au luptat pentru independenţa Moldovei faţă de Imperiul Rus: Gheorghe Ghimpu şi Mihai Ghimpu (preşedinte al Republicii Moldova în perioada septembrie 2009-decembrie 2010).

Din 17 iunie 2007 este primar general al municipiului Chișinău, obținând victoria cu 61,17% în fața candidatului comunist Veaceslav Iordan.

În 2011 a fost reales în funcția de primar al oraşului Chişinău: în turul doi de scrutin, Chirtoacă a câştigat cu mari emoţii (50,6 %) în faţa socialistului pro-rus Igor Dodon (49,4 la sută).
 

 
 

 

 

Taguri: victorie, electorala, candidatul, pro-european, Dorin Chirtoaca, Chisinau, partidul, liberal, Mihai Ghimpu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>