#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Expozitie la Alba Iulia. Traditia iconarilor din Laz continuata de Florin Poenariu

Expozitie la Alba Iulia. Traditia iconarilor din Laz continuata de Florin Poenariu

Revista nr. 292 | 03-06-2015 | Alexandru Mitchievici


Dinastia poienarilor din Laz nu se stinge... Joi, 4 iunie 2015, ora 18:00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziţiei Icoane în ramuri, cu icoane semnate de Florin Poenariu din Laz.


În expoziţie pot fi admirate patruzeci de icoane zugrăvite pe sticlă inspirate din şabloanele vechi ale Lazului, lucrări care confirmă continuarea meşteşugului început în satul de pe Valea Sebeşului la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de familia Poenariu.

Organizatorii ne asigură că Florin Poenariu încearcă să păstreze tradiţia în toate elementele sale folosind ca suport al picturii, sticla vălurită, renunţând astfel la culorile stridente ale ultimelor generaţii de zugravi şi mai ales, confecţionându-şi singur ramele. De asemenea, el aplică torsadele specifice centrului, întâlnite în icoanele realizate la început de Savu şi Simion Poienaru şi apoi de zugravii familiei şi ucenicii acestora până pe la începutul secolului XX.

Expoziţia este organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al  Unirii Alba Iulia și Asociația ARTTRAD Valea Frumoasei.

Expoziția poate fi văzută în perioada 4 iunie-4 iulie 2015.
 
 
 
Taguri: expozitie, Alba Iulia, traditia, iconari, Laz, judetul, Alba, continuata, Florin Poenariu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>