#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Campionatul National pentru seniori, un test util pentru sahistii albaiulieni inaintea competitiilor internationale

Campionatul National pentru seniori, un test util pentru sahistii albaiulieni inaintea competitiilor internationale

Revista nr. 287 | 26-04-2015 | Alexandru Mitchievici


În perioada 18-26 aprilie 2015 în staţiunea Călimăneşti-Căciulata din judeţul Vâlcea a avut loc finala masculină a Campionatului Naţional de şah pentru seniori. Competiţia a fost dominată de sportivii de la AEM Luxten Timişoara care au ocupat primele 4 locuri prin marii maeştri internaţionali Constantin Lupulescu, Alin Berescu, Mircea Pârligras şi Vladislav Nevenichy (pregătiţi de antrenorul emerit Sergiu Grunberg). Pe locul 5 s-a clasat Bogdan Deac, un junior din Râmnicu Vâlcea legitimat la CSU Ploieşti.


Chiar dacă nu ar reuşit clasări spectaculoase, finala de de la Călimăneşti-Căciulata a fost un eveniment major pentru juniorii albaiulieni Mihnea Costachi (15 ani), Adrian Sechereş (17 ani) şi George Ileană (14 ani) care au avut şansa de a fi printre cei 32 de finalişti şi de a se confrunta cu cei mai buni şahişti seniori ai ţării, mulţi dintre aceştia jucători de şah profesionişti.

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a avut 4 victorii, 4 înfrângeri şi o singură remiză. Cu 4,5 puncte acumulate juniorul albauiulian s-a clasat pe locul 15, un rezultat care îl reconfirmă pe Mihnea Costachi, aflat într-o ascensiune evidentă.

Adrian Sechereş (CCS 1 Timişoara) - cu 4 puncte, Adrian a reuşit o clasare pe locul 22.

George Ileană (CSU Alba Iulia) - cu 6 remize împotriva unor adversari mult mai experimentaţi, dar şi cu 3 înfrângeri, acesta a ocupat locul 28, un loc nu neapărat rău, ţinând cont de faptul că pentru George este primul turneu de calibru.

„În concluzie se poate spune că turneul a fost unul extrem de util pentru cei trei juniori albaiulieni în perspectiva competiţiilor internaţionale de juniori la care vor participa în acest an. Rezultatele lor confirmă progresul constant făcut de ei în ultima perioadă şi ne îndreptăţesc să sperăm că vom avea în curând un jucător albaiulian inclus în lotul naţional de seniori”, după cum precizează antrenorul albaiulian Marius Ceteraş.

Finala feminină a fost câştigată de Corina Peptan (CSM Bucureşti), urmată de Luminiţa Cosma (ACS Apa Nova Bucureşti), Irina Ionescu (CSM Bucureşti), Mihaela Sandu (CS Medicina Timişoara), Cristina Foişor (AEM Luxten Timişoara) şi Andreea Stanciu (CS Otopeni).
 
 
 
Taguri: campionatul, national, sah, seniori, test, util, competitii, internationale, albaiulieni, Mihnea Costachi

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>