#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei

Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei

Revista nr. 287 | 26-04-2015 | Alexandru Mitchievici


Cel mai tânăr reprezentant al Casei Regale, principele Nicolae, a trecut sâmbătă, 25 aprilie, prin Alba Iulia. Principele Nicolae a iniţiat un tur ciclist care traversează România de la Sighetu Marmaţiei la Constanţa. Turul ciclist caritabil „Cărţile copilăriei pe bicicletă” este sprijinit de Editura Curtea Veche.


În zona Bărăbanţ principele Nicolae a fost întâmpinat de un grup de monarhişti şi de 20 de biciclişti care l-au însoţit până la Sala Unirii. În grupul principelui sosiţi din Cluj s-au numărat 10 ciclişti bine pregătiţi (inclusiv un olandez): printre ei s-a aflat şi albaiulianul Radu Urcan, student la Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj.

Principele Nicolae a vorbit despre acest tur ciclist: „Am mers foarte bine. În prima zi a fost foarte dificil și ieri, la începutul zilei a fost dificil din nou. Totul este foarte bine și toţi din echipă sunt fericiţi. Mergem bine, în primul rând. Vrem să promovăm lectura, românii au o problemă cu lectura. Şi o altă problemă: românii nu practică sportul. Cred că în jur de 60 la sută din români nu practică sport deloc. Este un mare procent din populaţie. Împreună cu cărți și sport vrem să promovăm un viitor mai puternic, mai educat, mai sănătos. E important, mai ales pentru copii”.

Principele Nicolae s-a fotografiat cu simpatizanţii săi, a dat autografe. Aflat în zonă, primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, fără echipament sportiv şi bicicletă, l-a salutat pe oaspetele regal.

Campionul naţional la ciclism Alex Ciocan a fost moderatorul unui concurs cu întrebări din poveşti, iar câştigătorii (toţi copii) urmează să primească premiile de la organizatorii turului în zilele următoare...

Bicicletele au fost câştigate de Elisabeta Elena Sânziana (Colegiul Tehnic Apulum), Natalia Nicolae (Liceul de Arte Regina Maria), Mihai Dăescu (Colegiul Tehnic Apulum), Ana Maria Păştină (Colegiul Tehnic Apulum).

Ghiozdanele cu rechizite au fost câştigate de Miruna Haţegan, Mihai Rais Rus, Iosif Dan Răzăilă, Andreea Guadelupe Sărăcuţ.

Turul ciclist se va încheia în ziua de 3 mai la Constanţa, după ce vor fi parcurşi 1.000 km, în numele cărţii, al educaţiei şi sportului.

Oricine poate face donaţii, urmând ca din suma adunată să fie cumpărate cărţi pentru copiii din anumite localităţi cu posibilităţi limitate.

Donaţii pot fi făcute la contul IBAN nr. RO62OTPV113000823980RO01 sau RO19OTPV113000823980EU01, deschise la OTP BANK sucursala Băneasa pentru Asociaţia Curtea Veche. Donaţii sunt colectate şi de către albaiulianului Radu Urcan: http://asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta/?product=fundraiser-radu-urcan .
 
 
 

Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei Principele Nicolae pe bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cartile copilariei
Taguri: principele, Nicolae, bicicleta, Alba Iulia, promova, cartile, copilariei, Radu Urcan, ANRM Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>