#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Astazi elev, maine masterchef, proiect gastronomic pentru elevi la Alba Iulia

Astazi elev, maine masterchef, proiect gastronomic pentru elevi la Alba Iulia

Revista nr. 287 | 27-04-2015 | Alexandru Mitchievici


Luni, 27 aprilie 2015, la Colegiul Economic „D.P. Marţian” din Alba Iulia a fost lansat proiectul „Astăzi elev, mâine masterchef”, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul Youthbank.


Iniţiatorii proiectului sunt şase elevi, toţi din clasa a X-a G: Otilia Hancheş, Ana Maria Cucerzan, Andreea Bîrsan, Larisa Ţăran, Andreea Iuonaş, Lucian Bogdan.

Otilia Hancheş, uuna dintre ee-a declarat: „Rolul proiectului este acela de de a-i promova pe colegii noştri talentaţi din colegiu, de a fi o rampă de lansare pentru cei care doresc să se angajeze în alimentaţia publică. În al doilea rând vrem să promovăm bucătăria românească tradiţională, care s-a pierdut în ultimii ani. Vrem să redescoperim reţetele bunicii. Tinerii de astăzi preferă mâncarea fast-food. Vedem în restaurante că sunt puţine produse gastronomice româneşt: în afară de sarmale şi mămăligă nu prea găseşti mâncare românească, nu găseşti iahnie de fasole sau altele… Am vrea ca elevii noştri să fie angajaţi de şefii de restaurante din Alba, măcar pe perioada vacanţei. Am vrea ca cei care vin în Alba Iulia să nu zică doar „Ce frumoasă e cetatea!”. Am vrea să spună „Ce mâncare bună aveţi! E cea mai bună mâncare, originală!”.

Prof. Dan Anca, directorul colegiului: „Acum este un prim-pas de a promova clasa de bucătari, care funcţionează de anul trecut. De anul viitor vom avea şi o clasă de ospătari”.

Proiectul „Astăzi elev, mâine masterchef” se va materializa prin concursul „Lingura de aur” care va avea loc în ziua de 14 mai. În finala concursului vor fi acceptate doar 8 echipe a câte 4 elevi. În ziua de 31 mai va avea loc un atelier culinar şi degustarea produsului alimentar câştigător: vor fi 300 de porţii care vor fi oferite spre degustare. Proiectul „Astăzi elev, mâine masterchef” se va încheia oficial în 3 iunie 2015 printr-o conferinţă.

În cadrul proiectului este prevăzută realizarea unei broşuri (coordonator: prof. Lavinia Dobra) care va conţine cele 8 reţete tradiţionale care vor participa la faza finală a concursului gastronomic „Lingura de Aur”.
 
 
 
Taguri: astazi, elev, maine, masterchef, proiect, gastronomic, elevi, Alba Iulia. lingura, aur

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>