#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Costache, Secheres si Ileana in finala Campionatului National de Sah Clasic pentru seniori

Costache, Secheres si Ileana in finala Campionatului National de Sah Clasic pentru seniori

Revista nr. 285 | 18-04-2015 | Alexandru Mitchievici


Timp de 9 zile în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, judeţul Vâlcea, are loc finala Campionatului Naţional de Şah Clasic pentru seniori, cea mai importantă competiţie naţională a anului. Evenimentul are loc ]n perioada 18-26 aprilie 2015, fiind organizat de Federaţia Română de Şah în colaborare cu CS Tinerii Maeştri Bucureşti.


Printre cei 32 de jucători aflaţi la startul competiţiei se numără marii maeştri internaţionali Constantin Lupulescu (ELO 2635), Mihail Marin (ELO 2591), Mircea Emilian Pârligras (ELO 2582) şi Vladislav Nevednichy (ELO 2576) - aceştia sunt jucătorii români cu cel mai mare rating FIDE la 1 aprilie 2015, cei patru fiind componenţi ai echipei naţionale de seniori, dar şi mulţi alţi jucători de valoare.

În această finală naţională, care este probabil cea mai puternică din ultimii ani, se numără şi trei juniori albaiulieni, care au obţinut calificarea din semifinala desfăşurată în luna martie la Iaşi. Este vorba de Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia (favoritul nr. 13 al turneului), juniorul albaiulian având un rating FIDE 2367. Al 22-lea favorit este Adrian Sechereş (CSS Timişoara), elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crisan” Alba Iulia, juniorul originar din Teiuş având un rating FIDE 2247. Al treilea şahist din Alba este George Ileană (legitimat la CSU Alba Iulia), elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia este favoritul nr. 27, cu un rating FIDE 2179.

Rezultatele turneului final al Campionatului Naţional de Şah Clasic pentru seniori vor fi actualizate zilnic pe site-ul www.chess-results.com ...
 
 
 
Taguri: Mihnea Costache, Adrian Secheres, George Ileana, finala, campionatul, national, sah, clasic, seniori

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>