#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Principele Nicolae traverseaza Romania cu bicicleta pentru a promova cartile copilariei

Principele Nicolae traverseaza Romania cu bicicleta pentru a promova cartile copilariei

Revista nr. 285 | 17-04-2015 | Alexandru Mitchievici


1.000 km pe bicicletă... Principele Nicolae al României va traversa România cu bicicleta alături de un campion național la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor inițiate de Asociația Curtea Veche pentru promovarea cititului de cărţi printre români.


Turul ciclist „Cărțile copilăriei pe bicicletă” se va desfășura în perioada 23 aprilie-3 mai 2015 și va traversa 13 județe (inclusiv judeţul Alba), care vor fi parcurse în 9 zile, din nordul ţării, de la Sighetu Marmației, până la malul Mării Negre, în Constanța. Principele Nicolae va ajunge la Alba Iulia în ziua de sâmbătă, 25 aprilie 2015.

Principele Nicolae spune că „53,3% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul proiectului Cărțile copilăriei pe bicicletă este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită”.

Toți cei care doresc să pedaleze alături de Alteța Sa Regală sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj-Napoca, Alba Iulia (pe 25 aprilie 2015), Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură „Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate - după cum precizează reprezentanţii Editurii Curtea Veche.
 
 
Foto: Casa Regală
 
 
 
Taguri: principele, Nicolae, traverseaza, Romania, bicicleta, a promova, cartile, copilariei, 1.000 km, curtea, veche, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>