#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Mihnea Costachi si George Ileana, medalii de argint in proba de blitz a C.N. de Sah pentru juniori

Mihnea Costachi si George Ileana, medalii de argint in proba de blitz a C.N. de Sah pentru juniori

Revista nr. 284 | 10-04-2015 | Alexandru Mitchievici


Călimăneşti-Căciulata, judeţul Vâlcea, 2015. Campionatele Naţionale de Şah pentru juniori a rezervat în ultima zi proba cea mai spectaculoasă, proba de blitz.

În proba de blitz cei doi jucători care se întâlnesc au la dispoziţie câte 3 minute de gândire pentru toată partida, plus o creştere (increment) de câte 2 secunde pentru fiecare mutare efectuată. Este proba în care rapiditatea în luarea deciziilor este cea care face diferenţa între jucători, de aceea pe durata unei partide se întamplă destul de frecvent ca jucătorii să comită şi greşeli, mărind astfel suspansul.

De notat că toţi cei 5 juniori albaiulieni prezenţi la Campionatele Naţionale din staţiunea Căciulata au reuşit rezultate bune la categoriile lor de vârstă.

Neînvinşi pe durata întregului turneu, atât Mihnea Costachi (care a concurat la categoria juniori sub 20 de ani, deşi are 14 ani), cât şi George Ileană la categoria juniori sub 14 ani, au obţinut medaliile de argint datorită numărului mare de remize, 4 de fiecare.

Foarte aproape de prima sa medalie naţională s-a aflat şi Iustin Ciorgovean, clasat pe locul 4 la categoria juniori sub 14 ani, la egalitate de puncte cu medaliatul cu bronz al categoriei.

La categoria juniori sub 18 ani teiuşanul Adrian Sechereş s-a clasat pe locul 5, în timp ce Radu Ţâmpea a ocupat locul 9 la categoria juniori sub 10 ani, mezinul delegaţiei albaiuliene ratând finalul turneului cu 2 înfrângeri în ultimele 2 partide.

REZULTATE IMPORTANTE. Antrenorul albaiulian Marius Ceteraş ne recapitulează cele mai importante rezultate obţinute în cele 10 zile de concurs de juniorii din judeţul Alba, rezultate care confirmă încă o dată faptul că Alba Iulia este un important centru al şahului românesc:

George Ileană (CSU Alba Iulia) locul 1 la şah rapid, locul 2 la şah clasic, locul 2 la blitz, locul 4 la dezlegări la categoria juniori sub 14 ani
Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) locul 2 la blitz, locul 2 la dezlegări, locul 4 la şah clasic, locul 4 la şah rapid la categoria juniori sub 20 de ani
Adrian Sechereş (CSS 1 Timişoara) locul 2 la dezlegări, locul 3 la şah rapid, locul 5 la blitz, locul 6 la şah clasic la categoria juniori sub 18 ani
Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) locul 3 la şah rapid, locul 9 la blitz la categoria juniori sub 10 ani
Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) locul 4 la blitz, locul 5 la şah clasic la categoria juniori sub 14 ani.
 
 
 
Taguri: Mihnea Costachi, George Ileana, medalii, argint, proba, blitz, campionate, sah, Alba Iulia, juniori

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>