#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Sahistul George Ileana, primul titlu national la juniori

Sahistul George Ileana, primul titlu national la juniori

Revista nr. 284 | 09-04-2015 | Alexandru Mitchievici


În perioada 7-8 aprilie 2015 au continuat Campionatele Naţionale de Şah pentru juniori cu proba de şah rapid, proba favorită a şahiştilor din judeţul Alba şi la care de-a lungul timpului aceştia au obţinut numeroase medalii naţionale şi internaţionale.


Legitimat la CSU Alba Iulia, George Ileană a reuşit să-şi ia revanşa în faţa lui George Stoleriu din Iaşi, care îl depăşise în proba de şah clasic, obţinând primul său titlu de campion naţional de juniori cu un rezultat aproape perfect: 7 victorii şi 2 remize în cele 9 runde disputate. Un rezultat excelent care confirmă progresul mare făcut de juniorul albaiulian în ultima perioadă. La aceeaşi categorie de vârtă, juniori sub 14 ani, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 14 din cei 50 de participanţi cu 5 puncte.

De asemenea, după rezultatul mai puţin reuşit din proba de şah clasic, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a debutat în forţă în proba de şah rapid a categoriei juniori sub 10 ani obţinând 5 victorii în primele 5 partide. Din păcate în a doua zi de concurs mezinul delegaţiei albaiuliene nu a reuşit decât 4 remize în cele 4 partide jucate astfel că a fost depăsit pe final de Luca Metehau (Clubul Central de Şah Bucureşti) şi Robert-Ionuţ Creangă (CSU Bucureşti), trebuind să se mulţumească cu medalia de bronz, o performanţă foarte bună dacă ţinem cont că majoritatea contracandidaţilor săi la medalii au fost mai în vârstă cu un an.

În plus teiuşanului Adrian Sechereş a reuşit să obţină o medalie de bronz. Sechereş reprezintă astăzi CSS 1 Timişoara şi se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Ghindă. Acesta s-a clasat pe locul 3 al categorie juniori sub 18 ani cu un total de 6,5 puncte.

Aproape de medalie a fost şi Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia, care are doar 15 ani), acesta clasându-se pe locul 4 la categoria juniori sub 20 de ani cu 4 puncte din 7 partide.

Campionatele Naţionale de Şah pentru juniori se încheie joi, 9 aprilie 2015, cu proba de blitz.
 
 
Taguri: sahistul, George Ileana, primul, titlu, national, juniori, Mihnea Costachi, Alba Iulia, CSU, echipa, Radu Tampea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>