#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Declaratie de razboi, inaintea inceperii Campionatului European de Powerlifting

Declaratie de razboi, inaintea inceperii Campionatului European de Powerlifting

Revista nr. 24 | 21-03-2010 | Alexandru Mitchievici

Declaraţie de „război”, înaintea începerii Campionatului European de Powerlifting din Suedia, 4-8 mai 2010:
În secolul al XVII-lea Suedia devenea o mare Putere Europeană.
În timpul domniei regelui Gustav Adolf, Suedia sporeşte în putere prin câştigarea unor teritorii în dauna Rusiei şi regatului Poloniei-Lituaniei şi prin purtarea războiului de 30 de ani. Aceste victorii militare aveau să transforme Suedia în liderul ţărilor protestante de pe continent.
Războiul purtat de catre Gustav Adolf împotriva Sfântului Imperiu Romano-German a dus la cucerirea de către Suedia a aproximativ o jumatate din teritoriul imperiului menţionat.
La mijlocul secolului al XVII-lea, Suedia era a treia ţară din Europa ca suprafaţă de uscat, fiind întrecută în acest sens doar de către Rusia şi Spania.
Pentru cunoscătorii istoriei Suediei, „potopul suedez” spune multe despre puterea de luptă şi sacrificiu a unui mare popor. La câteva sute de ani de atunci Suedia reprezintă locul de desfăşurare a unei competiţii de powerlifting, cea mai importantă, de altfel, la nivel continental: Campionatul European  de Powerlifting destinat atât seniorilor, cât şi senioarelor. Între 4 şi 8 mai istoria sporturilor de forţă de pe bătrânul continent se va schimba. Credibil sau nu, poveste sau nu, plăsmuire a imaginaţiei unor oameni sau nu, lotul naţional de profil va declanşa „Războiul de 5 zile” sau ceea ce se va numi după, pentru învinşi, „lupta de la Koping”. În urma acestei confruntări vom obţine o clasare în primele şapte naţiuni ale lumii! Dacă luăm în calcul şi un pic de şansă ne putem întoarce din Suedia cu o medalie. Sună curajos şi ştim asta, însă fiecare lucru cu adevărat important a fost mai întâi un vis.
Competiţia e reală, „războiul” crud cu cei slabi, şi generos prin medalii cu cei puternici, însă niciodată nu am fost mai pregătiţi ca acum pentru marea performanţă la nivel continental. Şi asta o vom demonstra atât pentru onoarea României, cât şi pentru cinstea unei părţi de continent care va cuceri prin sport aproape tot din ceea ce se va pune in joc. E greu de crezut, ştim, însă noi o facem în fiecare zi, cu fiecare kilogram ridicat, cu fiecare antrenament la care se prezintă sportivii, cu fiecare notă ascultată din imnul unei ţări pe care o iubim aşa cum ar trebui să o facă mai mulţi, ROMÂNIA!
România va participa în Suedia cu patru sportivi recunoscuţi deja pe plan naţional pentru performanţele deosebite obţinute de-a lungul carierei sportive. Aceştia sunt, după cum urmează:
1.Ovidiu Pănăzan - categoria 82,5 kg (care este şi secretar general FRP)
2.Sorin Cazacu - maestru emerit al sportului - categoria 125kg
3.Dan Dumitrache - categoria 75 kg
4.Valentin Pătru - categoria +125 kg
Dincolo de aceste nume şi de această declaraţie, fie că o citiţi în limba suedeză, fie că o citiţi în limba română, rămâne un adevăr pe care toţi îl vor recunoaşte în 8 mai 2010, acela că vom învinge! Federaţia Română de Powerlifting s-a născut în numele acestei idei şi îşi va urma destinul.

Federaţia Română de Powerlifting


Declaratie de razboi, inaintea inceperii Campionatului European de Powerlifting
Taguri:declaratie, razboi, inaintea, inceperea, Campionatul, European, Powerlifting, Romania, Alba Iulia, Ovidiu Panazan, Sorin Cazacu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>