#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ambasadorul Japoniei a venit azi la Alba Iulia – cu niste bani

Ambasadorul Japoniei a venit azi la Alba Iulia – cu niste bani

Revista nr. 24 | 24-03-2010 | Alexandru Mitchievici

Ambasadorul din Ţara Soarelui Răsare a venit azi în Judeţul Apusului Economic din România – judeţul Alba, cel mai sărac din Ardeal!
Japonia a acordat două finanţări pentru proiecte din judeţul Alba: pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă şi pentru Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba. Guvernul nipon a primit 200 de proiecte din toată România, doar 3 fiind câştigătoare – din acestea şi cele două proiecte din judeţul Alba.
Excelenţa Sa ambasadorul Natsuo Amemiya a fost primit la Alba Iulia de toate oficialităţile: Primarul Mircea Hava, preşedintele CJ Alba Ion Dumitrel şi Ştefan Bardan, prefectul judeţului. Ambasadorul a trecut pe sub Poarta I, a II-a şi a III-a, fiind primit cu onorurile Gărzii Traseului la Poarta a III-a, chiar dacă era o oră cam de dimineaţă (ora 10.00). În cinstea niponilor s-au tras 3 salve de tun. Ambasadorul şi suita sa au fost încântaţi de ceremonialul de la Traseul celor 3 Fortificaţii.
Caii din garda Traseului au presărat în calea oaspeţilor niponi nişte... bălegar. Niponii nu s-au supărat, că e semn de belşug!
După ce s-au semnat documentele de finanţare, s-a ciocnit un pahar. Deşi ora arăta 10.40-10.50. Nu-i nimic! Oficialităţile locale sunt obişnuite cu „greul”... încă de dimineaţă! Şi Hava şi Bardan aveau ochii cam micuţi – nu mici şi oblici, nu chiar ca a oaspeţilor. Dumi era cel mai fresh. Seriozitate oltenească transplantată în Alba!
Guvernul a oferit 69.918 euro pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv 69.401 euro pentru AJCB. În total 150.000 euro. Rotunjit. Nu sunt mulţi bani, dar sunt moca (vorba aia), pentru ceva echipamente la Spital şi ceva la Crescătorii de Bovine.
Din partea celor două instituţii au fost prezenţi: Doru Drăgan – managerul Spitalului şi Nicolae Stănescu – preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine Alba.
A fost un nou prilej pentru Mircea Hava să-l laude pe Nicolae Moldovan, tânărul director la departamentul proiecte al primăriei Alba Iulia. Felicitări, Nicule! Poate te pune şefu candidat în 2012. Cine ştie, poate chiar candidat la primăria Alba Iulia...
Arigato, domnule ambasador! Sayonara!


Ambasadorul Japoniei a venit azi la Alba Iulia – cu niste bani Ambasadorul Japoniei a venit azi la Alba Iulia – cu niste bani Ambasadorul Japoniei a venit azi la Alba Iulia – cu niste bani
Taguri:ambasadorul, Japoniei, a venit, azi, Alba Iulia, cu bani, donatie, proiecte, Spitalul Judetean Alba, Mircea Hava

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>