#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
ALEA face apel la albaiulieni sa stinga lumina timp de o ora in aceasta seara

ALEA face apel la albaiulieni sa stinga lumina timp de o ora in aceasta seara

Revista nr. 24 | 27-03-2010 | Alexandru Mitchievici

Agenţia Locală a Energiei Alba vă invită să stingeţi lumina alături de locuitorii a peste 1.700 de oraşe ale planetei. Azi, 27 martie, de la ora 20.30 şi până la ora 21.30, luminile Porţii Brandenburg din Berlin, ale Turnului Eiffel, ale Empire State Building, ale hotelului Burj din Dubai, ale Bosfor Bridge se vor stinge alături de luminile unor aglomerări urbane din toate ţările mari ale lumii. La eveniment sunt înscrise pentru prima dată şi oraşe din Madagascar, Paraguay, Tanzania, Quatar, Insulele Feroe, Cehia, Cambodgia, Mauritius şi Mongolia alături de oraşele din peste 100 de ţări care au participat şi anul trecut.
Totul a început în anul 2007 când autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încalzirea globală. Pe 31 martie 2007, la ora 20.00, clădiri emblematice din Sydney şi-au stins luminile. De asemenea, aproximativ 2.100 de companii şi în jur de 2,2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativă prin stingerea luminilor în locuinţe sau în clădirile de birouri şi/ sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by.
Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie.
În fosrte scurt timp, Earth Hour 2007 a devenit un punct de cotitură, un exemplu pentru toată lumea şi a atras atenţia întregii planete.
Succesul evenimentului a făcut ca, în 2008, Earth Hour să devină o mişcare globală.
Locuitorii judeţului nostru sunt aşteptaţi să se alăture acestei campanii sâmbătă, 27 martie 2010, de la ora 20.30.
Să arătăm că facem parte din populaţia activă şi informată a acestei planete! Cu noi, numărul celor care participă la Earth Hour va fi de un milliard.

Agenţia Locală a Energiei Alba

Taguri:ALEA, face, apel, albaiulieni, sa stinga, lumina, aceasta, seara, Earth Hour, 27 martie 2010

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>