#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
10.000 de brazi vor fi plantati in 2 zile in zona Rucar

10.000 de brazi vor fi plantati in 2 zile in zona Rucar

Revista nr. 283 | 30-03-2015 | Alexandru Mitchievici


BRADFEST 2015 este organizat de asociația cu același nume, cu sprijinul Fundației Conservation Carpathia, care pune la dispoziție terenul pentru campare și de asemenea o suprafață de circa 2 ha de teren forestier, afectat de tăieri necontrolate cu ani în urmă. În cadrul unui proiect Life Natura, Fundația Conservation Carpathia, a achiziționat și desfășoară în următorii trei ani reconstrucția ecologică a unei suprafețe de peste 240 de hectare de păduri tăiate. Asociația BRADFEST își propune să strângă fondurile necesare plantării a 10.000 de brazi, iar BRADFEST 2015 este festivalul care aniversează reușita acestui proiect, chiar în vecinătatea brazilor proaspăt plantați de voluntarii noștri.


Aria țintită în 2015 se deschide în vecinătatea cabanei Richita, în aproprierea comunei Rucăr, sat Sătic, în mijlocul unei zone care totalizează peste 1.700 hectare, terenuri afectate de tăierile ilegale. Anul acesta Asociația BRADFEST vă provoacă la atitudine. Vom împăduri în intervalul 24/26 aprilie 2015 o suprafață defrișată de 2 hectare. Propunem un proiect de responsabilizare socială și ne dorim implicare eco-civică într-un spațiu cu conotații artistice. BRADFEST 2015 este recompensa pentru o muncă bine făcută.

De ce plantăm BRAZI? Bradul (Abies Alba) este specia simbol pentru Carpații Românești, afectată atât de schimbările climatice (generate tot de om) cât și de folosirea tineretului de brad ca pomi de crăciun în exces, de tăieri care nu respectă regimul silvic, de faptul că păduri de brad cu fag au fost înlocuite cu molid care e mai bun pentru industrie, etc. Dacă ne-am bucurat în copilăria noastră de frumusețea și magia pomilor de crăciun, acum e momentul să-i salvam pentru copii și nepoții noștri.

Colectarea brazilor se face în bază de donații. Obiectivul nostru din anul acesta este să adunăm cel puţin 10.000 de brazi până pe data de 24 aprilie 2015. Fiecare donator va primi o diplomă onorifică în care va fi înscris numărul de brazi donați. Ulterior evenimentului vom construi o aplicație online prin care fiecare donator va putea vedea unde au fost plantați aceștia la BRADFEST 2015.

Comunicat BRADFest
 
 
 
 
Taguri: 10.000, brazi, plantati, 2 zile, Rucar, Brasov, donatii, 5 lei, Bran, zona, despaduriri, bradfest

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>