#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Alba Iulia sustine miscarea globala Earth Hour

Alba Iulia sustine miscarea globala Earth Hour

Revista nr. 282 | 22-03-2015 | Alexandru Mitchievici


Pe 28 martie 2015, în intervalul 20.30-21.30, indivizi și comunități, companii şi instituții din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră pentru a transmite un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili faţă de mediul înconjurător şi de a ne implica în construirea unui viitor durabil. Campania Earth Hour din acest an are ca temă central mesajul „Dăruiește naturii din energia ta!”

Primăria Alba Iulia și Asociația Bicheru Cycling se alătură celor peste 7.000 de orașe din 162 de țări, pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune pentru rezolvarea problemelor de mediu.

Albaiulienii sunt invitați sâmbătă, 28 martie, nu doar să stingă lumina timp de o oră, ci să completeze prin prezența lor efectivă mesajul campaniei. Membrii Asociatiei Bicheru Cycling îi așteaptă pe pasionații de ciclism la o tură nocturnă în Cetate, în care singurele becuri aprinse sunt ale farurilor, iar singura energie este dată de lanțul bicicletei. Întâlnirea va avea loc în fața Obeliscului la ora 20.00. Ulterior, participanții vor înconjura Cetatea Alba Carolina pe întuneric, iluminatul public fiind oprit în perioada dedicată campaniei. 

Campania Earth Hour este cea mai mare acţiune voluntară de mediu din toate timpurile.

În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari.

România a avut o contribuție valoroasă și recunoscută în campania globală, dovadă fiind implicarea orașelor în Competiția pentru Capitala Earth Hour, evenimentele diverse organizate în toată ţara, numărul mare de clădiri emblematice care au stins luminile şi susţinătorii de pe platformele sociale şi website- ul oficial al campaniei: www.ora-pamantului.ro.
 

Comunicat Primăria Alba Iulia
 
 
 
Taguri: Alba Iulia, sustine, miscarea, globala, intuneric, Earth Hour, cealalta, capitala, ecologie, consum, energie, responsabilitate

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>