#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Scrisoare anti-formaldehida lasata prefectului absent de Alba...

Scrisoare anti-formaldehida lasata prefectului absent de Alba...

Revista nr. 279 | 01-03-2015 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 1 martie 2015. Mitingul împotriva formaldehidei de la Alba Iulia s-a închiat la Prefectura Alba. Protestatarii au lăsat prefectului Gheorghe Feneşer o scrisoare deschisă în lipsă...


Textul scrisorii:

În șapte duminici la rând (11, 18, 25 ianuarie și 1, 8, 15 și 22 februarie), în localitatea Sebeș, județul Alba, au avut loc ample marșuri de protest împotriva poluării. Locuitorii acestui oraș, cât și cei din împrejurimi, au cerut ferm respectarea dreptului constituțional la sănătate și la un mediu sănătos (art 34 și 35 din Constituția României).

Nemulțumirea celor prezenți de fiecare dată în număr de aproximativ 2.000 de persoane, și a celor peste 6000 de cetățeni semnatari ai acestei petiții, constă în faptul că instituțiile statului au eliberat avize, acorduri de mediu, respectiv autorizații integrate de mediu, în favoarea funcționării unor instalații chimice cu grad ridicat de poluare, fără ca să poată măsura, printr-o aparatură modernă de ultimă generație, cantitatea exactă a substanțelor nocive eliberate în atmosferă de către anumiți agenți economici.

De aceea, locuitorii din Sebeș cer oprirea totală a poluării prin suspendarea activității poluatorului și relocarea secțiilor chimice cât mai departe de zonele rezidențiale. Cu toate că imediat după primul protest de amploare de la Sebeș, Ministerul Mediului a suspendat procedura de acordare a Autorizației Integrate de Mediu pentru SC Kronospan Sebeș SA, până la soluționarea unor contestații depuse de două ong-uri, totuși locuitorii Sebeșului au continuat protestele și s-au deplasat azi inclusiv la Alba-Iulia pentru că au temerea că instituțiile statului nu vor lua decizii ținând cont și de dorința lor – aceea de a trăi într-un mediu curat, nepoluat.

Din aceste considerente, și din respect pentru cetățenii al căror mediu de viață trebuie să-l protejați, vă rugăm să luați act de acest proteste împotriva poluării, ce au avut loc în Sebeș respectiv Alba-Iulia, și să luați decizia suspendării activității societățiilor comerciale poluatoare până la clarificarea tuturor aspectelor contestate în stradă sau în scris, de societatea civilă.

De asemenea cerem din partea instituțiilor dumneavoastră decizii ferme în baza respectării drepturilor elementare la sănătate și mediu curat, care ne sunt garantate prin Constituție. Așteptăm deci, cât mai repede posibil, un răspuns oficial pe care să-l faceți public, dar și unul trimis pe adresa noastră: contact@primanatura.ro Vă mulțumim.
 
*La protest au participat câteva sute de persoane din Sebeş şi Alba Iulia....
 
 
 
Taguri: scrisoare, anti, formaldehida, lasata, prefectul, absent, Alba, Gheorghe Feneser

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>