#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Primaria Sebes cauta zonele de poluare din oras...

Primaria Sebes cauta zonele de poluare din oras...

Revista nr. 276 | 13-02-2015 | Alexandru Mitchievici


Primăria Sebeş promite, promite, promite... că altceva oricum nu prea are ce să facă!


Comunicat al Primăriei Sebeş:

„În data de 12.02.2015 Primarul Municipiului Sebeș prof. Alexandru Dăncilă împreună cu Directorul executiv al DSP Alba dr. Horea Timiș au avut o întâlnire cu conducerea Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj Napoca în vederea efectuării unui studiu de impact pe starea de sănătate a populației Municipiului Sebeș relaționat cu expunerea la toți posibilii poluatori industriali de pe raza unității administrativ teritoriale. Având în vedere că un asemenea studiu este de mare anvergură, fiind practic o premieră și pentru Institutul Național de Sănătate Publică (în arondarea căruia funcționează CRSP Cluj) s-au stabilit următorii pași procedurali:

1.Identificarea de către Primăria Sebeș a principalilor agenți economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul Municipiului Sebeș, cu impact asupra mediului;

2.Stabilirea de către Primăria Sebeș a zonelor protejate (locuințe, unități de educație, unități sanitare) vulnerabile;

3.Analiza de către DSP, medici de familie sub coordonarea metodologică a CRSP Cluj a indicatorilor de sănătate în zonele vulnerabile identificate (prin studiile de mediu: analiza dispersiei);

4.Evaluarea impactului pe starea de sănătate în relație cu fiecare agent economic industrial identificat cu impact asupra mediului. (responsabilitatea va aparține CRSP Cluj-Napoca).

Se observă că pentru toate etapele procedurale este necesară o colaborare permanentă între autoritățile publice locale (Primăria Sebeș, DSP Alba, APM Alba etc.) și agenții economici, iar în derularea activităților ne vom baza pe receptivitatea populației și pe ONG-urile interesate”.

 
 
 
Taguri: primaria, Sebes, Alexandru Dancila, cauta, zone, poluare, oras, Kronospan, formaldehida, cancer, Kronochem

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>