#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Senatorul Alexandru Peres ii ureaza La Multi Ani anticei localitati Rosia Montana

Senatorul Alexandru Peres ii ureaza La Multi Ani anticei localitati Rosia Montana

Revista nr. 275 | 06-02-2015 | Alexandru Mitchievici

Într-un comunicat de presă senatorul PNL (fost PDL) de Alba Alexandru Pereş îi urează La Mulţi Ani anticei localităţi Roşia Montană.
 
 
Comunicat:
 
 
„Roșia Montană – între speranță și deziluzie!”
 
„Doresc ca în această conferință de presă să transmit locuitorilor din Roșia Montană un călduros „La Mulți Ani!”, întrucât astăzi se împlinesc 1884 de ani de la atestarea documentară a localității, cunoscută și ca cea mai veche localitate minieră din țara noastră! Pe de altă parte, subiectul Roșia Montană rămâne, în continuare, de interes major pentru relansarea economică a zonei. Am repetat-o de nenumărate ori, atât în presa locală, dar și de la tribuna Senatului României, că susțin Proiectul minier Roșia Montană, atâta timp cât demararea acestuia nu presupune încălcarea legislației românești și cea europeană. Guvernul Ponta nu trebuie să uite că în ultimul an și jumătate, peste 1.000 de oameni din localitatea Roșia Montană și-au pierdut slujbele, devenind șomeri și fără speranța unui viitor limpede. De altfel, în luna septembrie 2013, Victor-Viorel Ponta, prim-ministrul României, a făcut o declarație care m-a șocat, citez: „Una dintre consecințele negative ale stopării Proiectului minier de la Roșia Montană va fi ștergerea Județului Alba de pe harta economică a țării”, am încheiat citatul.
 
Într-o interpelare adresată primului-ministru în data de 27 septembrie 2013, am adresat o întrebare, care îsi păstreaza și azi actualitatea: Ce argumente pot să justifice o asemenea previziune sumbră? În județul Alba, în ultimii ani, au fost investiți sute de milioane de euro în proiecte importante, s-au creat sute de locuri de muncă, iar județul prosperă! Stoparea sau anularea proiectului minier de la Roșia Montană va avea un impact negativ, desigur, asupra ritmului de dezvoltare economică a județului dar aceasta nu înseamnă cu niciun chip că Alba va fi ștearsă de pe harta economică a țării! Totuși, derularea investiției ar putea crea peste 2.300 locuri de muncă într-o zonă de o frumusețe aparte, cu o bogată istorie, dar pe cale să se depopuleze în absența acestora. Iată, statistica ne arată că la sfârșitul anului trecut, Alba a ocupat locul trei în Regiunea Centru, în ceea ce privește rata șomajului. Iar vârful, 20,6% din totalul populației apte de muncă, se identifică în localitatea Roșia Montană. O zonă săracă din nefericire, unde mineritul, alături de păstorit și prelucrarea lemnului, a fost ocupația seculară a locuitorilor. Oamenii pleacă disperați pe meleaguri străine, în căutarea unui loc de muncă ce le este refuzat în țara lor.
 
Întreb, așadar, unde este milionul de locuri de muncă promis de Victor Ponta că va fi creat pe perioada mandatului său? Cu această uriașă minciună, alături de multe altele, a câștigat PSD alegerile. Guvernul Ponta minte! Minte cu nerușinare! În toate problemele. 
 
De exemplu, în urmă cu un an, în data de 17 februarie 2014, am adresat o Întrebare Ministerului Culturii, domnului ministru Gigel-Sorinel Știrbu, cu privire la Patrimoniul cultural de la Roșia Montană. Având în vedere că proiectul minier era compromis, iar investiția din partea RMGC incertă - ca și soarta galeriilor romane și a celorlalte clădiri de patrimoniu din Roșia Montană - am dorit să știu care era strategia Ministerului Culturii pentru continuarea lucrărilor de punere în valoare a patrimoniului cultural-istoric din Roșia Montană și câți bani avea să aloce Ministerul Culturii pentru continuarea lucrărilor începute cu ajutorul RMGC, în anul 2014! Pauză! A trecut un an de zile, iar răspunsul la această întrebare nu l-am primit! Și probabil nici nu-l voi primi date fiind circumstanțele. Termenul regulamentar pentru primirea unui răspuns oficial este de 15 zile, dar ce-i pasă unui ministru susținut până de curând de o confortabilă majoritate parlamentară! Aceștia sunt „profesioniștii” din Guvernul Ponta! Înțelepciunea populară are o vorbă: „Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești!”
 
Doresc să subliniez că sunt pentru reluarea discuțiilor în privința Proiectului minier Roșia Montană. Nevoile locuitorilor acestei zone nu trebuie ignorate. Este imposibil să nu se găsească o soluție care să nu afecteze mediul înconjurător și sănătatea populației. Dar până atunci, spunem din inimă și suflet: „La mulți ani, Roșia Montană! Nu-ți pierde speranța!”.
 
 
 
Senator PNL de Alba, Alexandru Pereş
 
 
 
 
Taguri: senator, Alexandru Peres, ureaza, la multi ani, localitatea, Rosia Montana

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>