#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Eveniment Mihai Eminescu pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Eveniment Mihai Eminescu pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Revista nr. 272 | 13-01-2015 | Alexandru Mitchievici


...e altfel decât l-am fixat în memoria noastră. E grav, dar se și joacă, e trist dar poate fi și binedispus, e solemn și profetic, dar poate să fie și ironic sau plictisit. E un fragment din argumentul lui Andrei Pleșu în alegerea spre lectură a unor poeme eminesciene mai puțin citite sau mai puțin cunoscute.


Pornind de la acest argument, Consiliul Județen Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Alba Iulia, ai asociațiilor cultural-istorice din municipiu, de elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” și ai Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, vă invită la aducere aminte: MIHAI EMINESCU - omul, poetul, daimonul... – 15 ianuarie 2015, ora 12,00, la bustul poetului de pe Aleea Scriitorilor, ca mai apoi să pornim împreună spre Biserica „Buna Vestire” din Alba Iulia unde elevii Liceului de Arte „Regina Maria” ne vor oferi bijuterii muzicale inspirate de creația eminesciană.

Haideți să-l redescoperim pe Eminescu, să-l vedem „altfel” și să ne bucurăm că astfel suntem sau devenim mai bogați în spirit.
 
 
Cristina Smadea, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba
 
 
 
Taguri: eveniment, poetul, national, Mihai Eminescu, aleea, scriitorilor, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>