#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Mii de albaiulieni pusi pe drumuri de Guvernul Ponta prin somatiile ANAF

Mii de albaiulieni pusi pe drumuri de Guvernul Ponta prin somatiile ANAF

Revista nr. 271 | 08-01-2015 | Alexandru Mitchievici


E absolut halucinant ce se întâmplă câteodată în România. În loc de „La mulţi ani!” românii au primit din partea statului, la început de an somaţii de plată. Şi nu vorbim despre nişte înştiinţări la care oamenii se aşteptau ci la ceva aberant şi absurd, pentru că printre cei vizaţi au fost şi mulţi copii care, după mintea celor de la ANAF aveau restanţe la plata contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate.

48.000 de persoane fizice din judeţul Alba au primit astfel de somaţii privind plata unor datorii restante din anul 2012. Este vorba despre contribuţii la asigurările sociale de sănătate pentru venituri pe care oamenii le-au realizat în urmă cu trei ani.

Câteva mii dintre somaţii sunt pe numele unor copii minori care au primit alocaţiile în conturi deschise la bănci. Într-un caz, unui copil i se cer bani chiar şi pentru o perioadă în care încă nu era pe lume. Dar de ce să ne mirăm de aşa ceva când în România, am văzut şi morţi votând.
 
Foamea de bani, disperarea generată de incompetenţă i-a împins pe subalternii lui Ponta, de la ministrul Finanţelor, la şeful ANAF şi cei de sub ei, să ordone scotocirea prin buzunarele românilor. Ne-am putea aştepta să ne intre prin case şi să ne ia din bunuri aşa cum se întâmpla pe vremea stăpânirilor străine. Accesul la conturile bancare ale contribuabililor, permis printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, a dus la această avalanşă de somaţii ANAF în toată ţara, prin care Fiscul vrea să scoată bani din piatră seacă, mai precis din taxarea depozitelor bancare din care românii ar face ,,profit".

Şi nu doar copiii sunt ţintele Fiscului, ci zeci sau sute de mii de persoane ale căror conturi bancare sunt acum în baza de date a inspectorilor fiscali.

După ce scandalul cu alocaţiile copiilor a explodat, conducerea ANAF recunoaşte că „obiectul impunerii nu îl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi". Şi dacă un părinte nu ridică alocaţia din acel cont pentru a strânge acolo bani pentru studiile viitoare ale copilului sau pentru eventuale urgenţe medicale, statul trebuie să vină să îl dijmuiască?

Potrivit unor informaţii apărute chiar în presa locală pentru cele 48.000 de decizii care au fost trimise prin poştă, în judeţul nostru, cu confirmare de primire, Fiscul ar fi cheltuit 288.000 de lei, adică aproape 65.000 de euro! Iată cât e de scumpă prostia celor care au orchestrat această idioţenie.

Este incredibil ce se întâmplă! În plin scandal, Victor Viorel Ponta iese ieri cu declaraţii cum că va cere sancţionarea celor vinovaţi de gafa comisă. Domnule premier, tu eşti primul care trebuie să fie sancţionat! De fapt trebuia să fi părăsit guvernarea de multă vreme deoarece, chiar de la început ne-ai arătat de ce eşti în stare.

În tot acest scandal preşedintele Iohannis se face că nu vede. Poate e prea preocupat de ridicarea MCV-ului. Halal conducători avem!
 
 
Deputatul Clement Negruţ, preşedintele PMP Alba
 
 
*De problemele cu ANAF-ul nu a scăpat nici fiul lui Clement Negruţ, care a stat ore întregi la sediul ANAF Alba pentru a-şi depune contestaţia la somaţia ANAF...
 
 
 
Taguri: mii, albaiulieni, pusi, drumuri, guvernul, Victor Ponta, somatiile, ANAF

Ratari

Criticisme (2)

Mickey Mouse
09-01-2015
Firesc ar trebui sa ne intrebam ... Ce se intampla daca ajungea Ponta presedinte al Romaniei?
Raspunde
olteanu
10-01-2015
CUM CREDETI CA GUVERNUL MARESC PENSIILESI SALRIILE?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>