#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Alba Iulia. Voluntarii de profesie, in sprijinul persoanelor diagnosticate cu scleroza multipla

Alba Iulia. Voluntarii de profesie, in sprijinul persoanelor diagnosticate cu scleroza multipla

Revista nr. 268 | 20-12-2014 | Alexandru Mitchievici


La Alba Iulia Asociația SM SPEROMAX ALBA a demarat o nouă etapă a programului „Voluntar de profesie” din cadrul proiectului „Centrul de Informare și Consiliere în Scleroza Multiplă”, realizat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

După cum precizează iniţiatorii, proiectul are scopul de a crește calitatea vieții persoanelor diagnosticate cu Scleroză Multiplă din județul Alba și promovarea independenței beneficiarilor, prin îmbunătățirea abilităților necesare pentru a exectua activități zilnice, și nu numai, cu ajutorul terapiei ocupaționale.

Timp de nouă luni vor fi identificate barierele actuale și anticipate cu care se confruntă pacientul S.M.; de asemenea va fi implementat un plan de intervenție personalizat şi vor fi eliminate și/sau reduse barierele identificate.

În acest proiect vor fi sprijiniţi 150 de persoane diagnosticate cu Scleroză Multiplă și aparţinătorii acestora, respectiv membrii de familie sau asistenți personali.

Reabilitarea reprezintă „o parte importantă a asistenței medicale pentru persoanele cu Scleroză Multiplă, iar terapia ocupaţională este o parte integrată a acestui proces. Terapeuții ocupaționali lucrează împreună cu persoanele afectate și familiile acestora  pentru a dezvolta și impementa soluții practice la problemele de zi cu zi”, după cum precizează Luiza Pop, voluntar de profesie 2014-2015 în cadrul Asociaţiei SM SPEROMAX ALBA.

Beneficiarii sunt incluși într-un program de ergoterapie, unde desfășoară activități pentru îmbunătățirea motricității fine, activități pentru memorie, atenție, stimularea creativității. Toate acestea au loc în cadrul grupurilor de suport bilunare.

Doar în luna decembrie, terapeutul Luiza Pop (care este şi voluntar de profesie în acest proiect) a vizitat 15 beneficiari, așa cum și-a propus pentru fiecare lună, până la încheierea proiectului. În data de 18 decembrie pentru aceștia au avut loc o întâlnire dedicată sărbătorilor de iarnă, în care au fost colindați și au urmărit o scenetă de teatru de umbre.
 
 
 
Taguri: voluntarii, profesie, sprijinul, persoanelor, diagnosticate, scleroza, multipla, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>