#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Un artist plastic aiudean prezent la Expozitia Internationala de la Sasaran, Malaezia

Un artist plastic aiudean prezent la Expozitia Internationala de la Sasaran, Malaezia

Revista nr. 267 | 12-12-2014 | Alexandru Mitchievici


La sfârşitul lunii noiembrie s-a consumat un moment care întăreşte relaţiile culturale dintre România şi Malaezia, dintre oraşul Aiud, judeţul Alba, şi localitatea malaeziană Sasaran. Fundaţia „Inter-Art” Aiud a semnat un parteneriat de colaborare cu Asociaţia malaysiană Sasaran Arts. Prin acest document cele două părţi se angajează să organizeze o serie de evenimente artistice comune şi promovarea reciprocă a culturii din cele două ţări.

În data 29 noiembrie 2014, în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internaţional de Artă din Sasaran, Malaezia, unde artistul plastic aiudean Ştefan Balog a reprezentat Aiudul, judeţul Alba şi în mod evident România, a avut loc semnarea protocolului dintre cele două părţi.

Documentul a fost semnat de preşedinte al Fundaţiei „Inter-Art” Ştefan Balog, şi Ng Bee, preşedintele Asociaţiei „Sasaran Arts”, în prezenţa a peste 500 de persoane, artişti din 23 de ţări, public, reprezentanţi ai guvernului malaezian şi ai administraţiei locale.

Expoziţia de artă românească pe care Fundaţia „Inter-Art” a prezentat-o în cadrul festivalului este doar primul pas al acestui parteneriat, urmând ca anul viitor o expoziţie de artă malaeziană să fie organizată în judeţul Alba, la Aiud.

Expoziţia românească a făcut parte din programul oficial al Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, înregistrând un important succes de public. Lucrările semnate de Elena Cristea şi Anca Sas din Alba Iulia, respectiv Ştefan Balog din Aiud, au fost admirate de peste 3.000 de vizitatori pe parcursul celor 12 zile ale festivalului.

Reunind 70 de artişti din 23 de ţări ale lumii, Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran tinde să devină una din cele mai importante tabere de creaţie din Asia. Artiştii invitaţi au creat lucrări de artă împărţiţi pe mai multe ateliere: pictură, grafică, sculptură, ceramică.

La închiderea festivalului a fost prezentată sinteza celor 2 săptămâni de artă…
 
 

Un artist plastic aiudean prezent la Expozitia Internationala de la Sasaran, Malaezia Un artist plastic aiudean prezent la Expozitia Internationala de la Sasaran, Malaezia Un artist plastic aiudean prezent la Expozitia Internationala de la Sasaran, Malaezia
Taguri: artist, plastic, aiudean, expozitia, international, Sasaran, Malaezia, Stefan Balog, arta, Anca Sas, Elena Cristea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>