#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Prejudiciu de 100 milioane euro la soseaua Transalpina din cauza nerezilierii contractului cu Romstrade

Prejudiciu de 100 milioane euro la soseaua Transalpina din cauza nerezilierii contractului cu Romstrade

Revista nr. 263 | 12-11-2014 | Alexandru Mitchievici


Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga, a făcut acuzaţii grave privind oprirea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Transalpinei.

Marţi, 11 noiembrie 2014, într-o conferinţă de presă, Neaga a a firmat că prejudiciul cauzat de nerezilierea în timp util a contractului cu firma Romstrade, care câştigase licitaţia de modernizare a DN 67 C (Transalpina), se ridică la 100 de milioane de euro.

Narcis Neaga: „Am demarat procedura de reziliere a contractului cu firma care s-a ocupat de Transalpina. Am acţionat în judecată constructorul, pentru că doar aşa poate fi reziliat contractul. Asta după ce am realizat două expertize foarte importante: o expertiză tehnică şi una contabilă. Pentru prima dată spun public treaba aceasta: expertiza contabilă a arătat un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro. Este o sumă foarte mare. (…) Reprezintă lucrări care au ajuns într-o stare de degradare extrem de avansată şi lucrări plătite şi neefectuate. Urmează să defalcăm cât la sută din această cifră înseamnă lucrări plătite şi neefectuate şi cât înseamnă degradări. Transalpina e o afacere încâlcită. Plus că dacă noi ne apucăm să lucrăm la drum, trebuie să obţinem acordul de mediu. Ştiţi că lucrările s-au efectuat fără acord de mediu. Din primăvară, CNADNR va intra pe acest drum şi va pune în siguranţă drumul”.

CNADNR va calcula şi pierderile suportate de cabanierii din zona pe care Transalpina o traversează, fiind pentru prima dată când în cadrul instituţiei se vor face astfel de calcule.

Contractul privind modernizarea DN 67C Bengeşti - Sebeş, km 0+000 - km 148+414 (dintre CNADNR şi Romstrade) a fost suspendat încă din 5 octombrie 2012.

În prezent firma SC Romstrade SRL se află în insolvenţă, asta după ce proprietarul Nelu iordache a fost arestat într-un dosar de corupţie.

Şoseaua Transalpina face legătura între judeţul Alba, pe de o parte, şi judeţele Gorj şi Vâlcea, pe de altă parte, prin zona montană, Şureanu, Valea Sebeşului ş.a.m.d.
 
 
 
Taguri: prejudiciu, 100 milioane, euro, sosea, Transalpina, cauza, nerezilierea, contractul, Romstrade, Nelu Iordache

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>