#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
60 milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor din Regiunea Centru

60 milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor din Regiunea Centru

Revista nr. 260 | 24-10-2014 | Alexandru Mitchievici


Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Axei Prioritare 1 a POSCCE, Operaţiunea 1.1.1 – Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile pentru întreprinderi.

Termenul limită este 22 noiembrie 2014, ora 14.00, iar depunerea cererilor de finanţare se face on-line, pe platforma disponibilă pe pagina web a MSI OIPSI, la adresa http://fonduri.mcsi.ro, începând cu ora 9.00 a primei zile de înregistrare şi până la ora 14.00 a ultimei zile de înregistrare. Durata de implementare a proiectului nu trebuie să depaşească data de 31 decembrie 2015.

Acest proiect este destinat întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi întreprinderilor mari. IMM-urile pot obţine până la 1,5 milioane euro pentru investiţii in echipamente, mijloace de transport tehnologice şi imobilizări necorporale, iar întreprinderile mari pot primi ajutoare de stat de până la 4 milioane euro.
 
Finanţarea nerambursabilă poate reprezenta maxim 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mici, 60% în cazul intreprinderilor mijlocii, iar întreprinderile mari pot primi până la 50% din totalul bugetului eligibil al proiectului.

De notat că sunt eligibile investiţiile în industria extractivă, industria prelucratorare şi în sistemele de distributie a apei, în salubritate, gestionarea deşeurilor, dar şi in activităţile de decontaminare, cu excepţiile prevăzute de Ghidul Solicitantului.

Organismul Intermediar pentru POS CCE din cadrul ADR Centru gestionează astăzi 656 de proiecte, cu o valoare totală de peste 1 miliard lei. Finanţarea nerambursabila este de aproape 524 milioane lei - după cum precizează Simion Creţu, director general ADR Centru.
 
Documentele şi informaţiile necesare întocmirii proiectelor sunt disponibile pe pagina de internet a ADR Centru (secţiunea POSCCE) şi pe pagina de internet a AMPOSCCE, la adresa http://www.fonduri-ue.ro/poscce.
 
 
Taguri: 60 milioane, euro, finantarea, intreprinderi, regiunea, centru, Simion Cretu, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>