#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Elevii Colegiului Apulum au sarbatorit 92 de ani de la incoronarea regilor Ferdinand si Maria

Elevii Colegiului Apulum au sarbatorit 92 de ani de la incoronarea regilor Ferdinand si Maria

Revista nr. 259 | 16-10-2014 | Alexandru Mitchievici


Împlinirea a 92 de ani de la încoronarea regilor întregitori Ferdinand şi Maria a fost sărbătorită şi la Colegiului „Apulum” din Alba Iulia.

În primul rând notăm concursul de pictură şi grafică „Un rege,o regină”. Desenele premiate vor fi trimise la Bucureşti unde se va organiza o expoziţie la Jockey Club, în 30 octombrie, zi în care se va organiza un concert pentru Casa Regală. Îndrumătorii concursului au fost învăţătoarele şi profesor Florentin Crişan.

Profesoarele Mihaela Urcan şi Nicoleta Dăescu au povestit copiilor momente importante din biografia regilor şi reginelor României, moment însoţite de o prezentare de imagini de epocă.

Elevii clasei a IV-a A (îndrumaţi de înv. Lia Dragomirescu) au realizat un moment artistic care a subliniat importanţa Casei Regale în istoria României.
 
 
 
Taguri: elevii, colegiul, Apulum, au sarbatorit, 92 de ani, incoronarea, regii. Ferdinand, Maria, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (1)

Titus Berinde
17-10-2014
Se cuvine să ne amintim in aceste solemne evenimente, de indemnul Regelui Ferdinand I, Întemeitorul României Mari, Părintele Naţiunii : "Cuvine-se, dar, cu adevărat, să-i unim pe toţi în aceiaşi binecuvântare, astăzi, împreună cu vitejii, cari cu sângele lor, generos, au scris şi pecetluit, după datină, hrisovul stapânirii noastre veşnice prin aceste mândre ţinuturi. Binecuvântat şi slăvit în veac fie numele lor ! " VENITI LA ALBA IULIA ! TRĂIASCĂ REGELE !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>