#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Inainte de finalul Campionatelor Mondiale de Sah Mihnea Costachi se mentine pe primele locuri

Inainte de finalul Campionatelor Mondiale de Sah Mihnea Costachi se mentine pe primele locuri

Revista nr. 256 | 27-09-2014 | Alexandru Mitchievici


Albaiulianul Mihnea Costachi îşi menţine invincibilitatea la Campionatele Mondiale de Şah pentru juniori care se desfăşoară în Africa de Sud, la Durban.

După 4 victorii şi 2 remize în primele 6 runde, pentru Mihnea Costachi au urmat 3 meciuri foarte bune, dar cu o singură victorie.

RUNDA 7. Jucând cu piesele negre împotriva israelianului Dan Poleg, Mihnea Costachi s-a impus după o partidă dificilă, care a durat 67 de mutări.

RUNDA 8. Mihnea Costachi a jucat cu piesele albe împotriva maestrului FIDE iranian Amin Tabatabaei, la capătul unei partide destul de calme, în care niciunul dintre jucători nu şi-a asumat riscuri prea mari. De acest rezultat a profitat chinezul Yan Liu, care l-a învins pe armeanul Haik Martirosyan şi a trecut în fruntea clasamentului cu 7 puncte din 8 partide, cu o jumătate de punct mai mult decât Mihnea Costachi şi Amin Tabatabaei.

RUNDA 9. Având piesele albe Mihnea Costachi a jucat cu Yan Liu (China). O partidă dramatică, cu şanse de victorie pentru ambii adversari având pe rând şanse de victorie. Rând pe rând, cei doi jucători au avut iniţiativa şi şansa victoriei, cu incredibilă răsturnări de sutoaţie, dar meciul s-a înceiat remiză. Aflat în inferioritate, juniorul chinez a obţinut remiza la mutarea 60. O partidă care a durat aproape 5 ore!

Cu două runde înainte de finalul competiţiei pe primele locuri se află:

1.Yan Liu (China) 7,5 puncte
2.Alexey Sarana (Rusia) 7 puncte
3.Mihnea Costachi (România) 7 puncte
4.Amin Tabatabaei (Iran) 7 puncte
5.Yi Zhu (China) 6,5 puncte
6.Sergei Lobanov (Rusia) 6,5 puncte
7.Florian Mesaros (Austria) 6,5 puncte
8.Jergus Peghac (Slovacia) 6,5 puncte
9.Haik Martirosyan (Armenia) 6,5 puncte
10.Abhimanyu Puranik (India) 6,5 puncte
11.Luca Moroni (Italia) 6,5 puncte.

În penultima rundă (a 10-a) a Campionatelor Mondiale de juniori, duminică, 28 septembrie, începând cu orele 17.00, Mihnea Costachi va juca cu piesele negre împotriva lui Florian Mesaros (Austria). Ultima rundă are loc luni, 29 septembrie, de la orele 11.00. Ambele partide ale juniorului albaiulian pot fi urmărite live pe internet la adresa http://www.chessbomb.com/arena/2014-wycc-u14 .
 
 
Taguri: Mihnea Costachi, se mentine, podium, campionatele, mondiale, sah, juniori, Africa de Sud, Durban

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>