#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Specialistii albaiulieni au castigat Marele Premiu al Salonului National de Restaurare

Specialistii albaiulieni au castigat Marele Premiu al Salonului National de Restaurare

Revista nr. 256 | 27-09-2014 | Alexandru Mitchievici


Recunoaştere naţională pentru restauratorii Centrului Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi din cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia. Restauratorii albaiulieni au câştigat Marele Premiu la Salonul Naţional de Restaurare – secţiunea Carte Veche.

Desfăşurat în perioada 23-25 septembrie 2014, Salonul a ajuns la ediţia a X-a, fiind considerat cel mai important eveniment de acest gen din România.

Salonul a avut loc la Muzeul Olteniei, reunind specialişti restauratori din 25 de muzee din ţară. Juriul a fost compus din specialişti ai restaurării de la diferite muzee din ţară. La final Marele Premiu a fost acordat restauratorilor albaiulieni pentru modul în care au restaurat cartea „Tratat de căsătorie”.

„Tratat de căsătorie” este un manuscris de sec. XV care face parte din patrimoniul Bisericii Evanghelice din Cisnădie, judeţul Sibiu.

Vechea carte a fost restaurată de o echipă de specialişti coordonaţi de Alexandru Ştirban – cel care conduce Centrul Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi de la Alba Iulia.


Sursa foto: Centrul Naţional de Restaurare şi Conservare a Cărţii Vechi Alba Iulia

 


Specialistii albaiulieni au castigat Marele Premiu al Salonului National de Restaurare Specialistii albaiulieni au castigat Marele Premiu al Salonului National de Restaurare Specialistii albaiulieni au castigat Marele Premiu al Salonului National de Restaurare
Taguri: restauratori, albaiulieni, au castigat, marele, premiu, salonul, national, restaurare, Craiova, Alexandru Stirban

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>