#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Mihnea Costachi si Adrian Secheres, pe primele doua locuri ale festivalului sahist de la Timisoara

Mihnea Costachi si Adrian Secheres, pe primele doua locuri ale festivalului sahist de la Timisoara

Revista nr. 251 | 18-08-2014 | Alexandru Mitchievici


Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Şah pentru Copii şi Juniori Pro Logos de la Timişoara a fost dominată de doi sportivi din judeţul Alba. Este vorba de Mihnea Costachi din Alba Iulia şi Adrian Sechereş din Teiuş (legitimat acum la C.S.Ş. Timişoara).

După ce vineri, 15 august, a câştigat fără emoţii proba de blitz, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a câştigat duminică, 17 august, şi turneul principal al festivalului: Cupa Soft Net Consulting.

Deşi a încheiat la egalitate de puncte cu teiuşanul Adrian Sechereş, Mihnea a fost declarat câştigător... datorită coeficientului Buchholtz superior. În cele 7 etape ale competiţiei, cei doi juniori din judeţul Alba au obţinut 5 victorii şi 2 remize fiecare.

Pe lângă titlul de câştigător al festivalului, Mihnea Costachi (14 ani) a fost recompensat şi cu un premiu de 2.000 lei, în timp ce Adrian Sechereş (16 ani) a trebuit să se mulţumească cu locul 2 şi un premiu de 1.500 lei.

Pe locul 3 s-a clasat Mihai Bidă (CSU Craiova), cel care - nu trebuie să uităm - este campion naţional la şah rapid şi vicecampion naţional la şah clasic la categoria juniori sub 18 ani.

Ceilalţi juniori din judeţul Alba au reuşit rezultate destul de bune: George Ileană şi Iustin Ciorgovean au obţinut câte 4 puncte, clasându-se pe locurile 17, respectiv 20, în timp ce Maria Ileană s-a clasat pe locul 47 cu 2 puncte.

La turneul principal au participat 56 de juniori sub 20 de ani, alţi 63 de participanţi luând startul în turneele de copii sub 8, 10 şi 12 ani.

Organizatorul Festivalului Internaţional de Şah a fost Fundaţia Pro Logos din Timişoara, având ca sponsor principal firma Soft Net Consulting din Timişoara.


Foto: Arhivă


 

Taguri: Mihnea Costachi, Adrian Secheres, primele, locuri, festival, sahist, Timisoara, Alba Iulia, Teius, Pro Logos

Ratari

Criticisme (1)

Radu
29-07-2015
Bravo, baietzi ! E o onoare pentru Alba Iulia si pentru... Teius sa va aiba!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>