#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ivan Patzaichin revine la Alba Iulia in campania nationala Descopera Rowmania

Ivan Patzaichin revine la Alba Iulia in campania nationala Descopera Rowmania

Revista nr. 249 | 03-08-2014 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 10 august 2014, la Alba Iulia pe malul Mureşului va avea loc a doua ediţie a evenimentului Descoperă Rowmania, eveniment iniţiat de marele canoist Ivan Paţaichin.

Paţaichin a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984, dar şi 3 medalii de argint.

Evenimentul Descoperă Rowmania va avea loc în cartierul Partoş - un fost port antic, situat pe malul Mureşului, un râu navigabil în urmă cu sute şi mii de ani.

Desfăşurat sub motto­ul România naturală văzută din barcă, evenimentul este organizat de Primăria Alba Iulia şi Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi va cuprinde o demonstraţie a celebrului Ivan Paţaichin şi un concurs de canotci.

Canotca este o ambarcaţiune realizată de Ivan paţaichin combinând caiac-canoia şi lotca specifică locuitoriulor din Delta Dunării.

Programul evenimentului:

9.30­-11.30 Înscrierea participanţilor
11.00 Demonstraţie de vâslit făcută de Ivan Patzaichin
11.30 Stabilirea ordinii de intrare în concurs şi şedinţa tehnică (instructajul)
12.00 Concursul de canotcă 10+1 (serii, semifinale, finală)
14.00 Festivitatea de premiere.

În acest an, printre echipele care vor participa se vor număra echipe ale dacilor şi romanilor din asociaţiile de reenactment din Alba Iulia.

Câştigătorii de la Alba Iulia vor participa alături de câştigătorii din alte oraşe la finala naţională care va avea loc la Tulcea în ziua de 31 august 2014.

În 2013, la prima ediţie a concursului Descoperă Rowmania de la Alba Iulia, în concursul de canotci s­-au înscris 12 echipe, câştigătorii fiind cei din echipa ISU Alba Iulia.


 

Taguri: Ivan Patzaichin, revine, Alba Iulia, campania, nationala, descopera, Rowmania, canotci, delta, Dunarii, Mures, Partos

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>