#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Arta in spatele gratiilor... la Aiud

Arta in spatele gratiilor... la Aiud

Revista nr. 20 | 27-02-2010 | Alexandru Mitchievici

Vineri, 26 februarie, Penitenciarul din Aiud s-a deschis pentru un eveniment cu totul special, şi nu sunt simple cuvinte: a fost vorba de o expoziţie de artă plastică semnată de deţinutul Adrian Netotea.
Zeci de persoane private de libertate (cum li se spune politically corect deţinuţilor), dar şi numeroşi invitaţi „din libertate”, au luat parte la vernisajul expoziţiei lui Adrian Netotea.
Evenimentul a fost posibil prin colaborarea dintre conducerea Penitenciarului, Fundaţia Inter-Art Aiud şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud.
Adrian Netotea are 34 de ani şi e originar din judeţul Sibiu. În anul 2008 Adrian Netotea s-a aflat printre cei 19 artişti plastici români şi străini participanţi la Tabăra Internaţională de Artă Plastică „Prison-Art”, o premieră la acea vreme, într-un eveniment realizat de Fundaţia Inter-Art din Aiud.
În 2009, Adrian Netotea a fost unul dintre artiştii solicitaţi (el fiind deţinut în închisoare, alţii venind din libertate) să dea o altă imagine zidurilor interioare din penitenciarul aiudean.
Expoziţia lui Adrian Netotea a fost prezentată de sociologul Ioan Hădărig, directorul Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud.
Cu siguranţă, peste ani, tablourile sale vor fi expuse în diferite galerii... din libertate, din lumea pe care noi o considerăm liberă. Deocamdată expoziţia – cu cele 30 de desene şi picturi în ulei – rămâne în sala clubului penitenciarului şi va pute fi vizitată doar de către deţinuţii şi personalul închisorii.


Arta in spatele gratiilor... la Aiud
Taguri:arta, in satele, gratiilor, Aiud, penitenciar, Adrian Netotea, Inter-Art, Liviu Rebreanu, Ioan Hadarig

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>