#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice

Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice

Revista nr. 243 | 23-06-2014 | Alexandru Mitchievici


În perioada 21-22 iunie 2014 la Ighiu, în judeţul Alba, a avut loc a VIII-a ediţie a Festivalului Cetăţilor Dacice.

Chiar dacă a plouat şi vremea nu a ţinut cu participanţii, a fost o ediţie reuşită.

Evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Alba a avut tot ceea ce este necesar: demonstraţii cu reenactori, Focul lui Zamolxe, nimfele dacice, expoziţii, un concert de orgă, concerte rock, concerte de muzică populară, o prezentare de vinuri şi produse tradiţionale (ceramică, piele etc).

La finalul evenimentului a avut loc o spectaculoasă demonstraţie ecvestră susţinută de Denis Ştefan.

La această ediţie au participat reenactori din Bulgaria (traci), Polonia (goţi), România (daci şi romani).

Întrecerile dacice (Decatlonul dacic) a fost foarte echilibrat. Trei echipe (Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu) au câştigat 3 probe, fiind departajate doar de rezultatele din cele 10 probe.

Probele au fost câştigate de:
1.Arcul viteazului - Cricău
2.Rapid şi puternic (căratul sacilor cu nisip) - Cetatea de Baltă
3.Suliţaşul Cetăţii - Cricău
4.Cel mai iute de picior (fuga cu mielul în braţe) - Cricău
5.Braţul de fier (Skandenberg) - Ighiu
6.Luptătorul (lupta pe butuci) - Ighiu
7.Îndemânare şi curaj (urcatul pe stâlp) - Cetatea de Baltă
8.Să ne unim forţele (trasul frânghiei) - Ighiu
9.Voinicul din Cetate (aruncatul greutăţii) - Cugir
10.Cărăuşii Cetăţii (căratul apei din ciubăr) - Cetatea de Baltă

Clasamentul final:
1.Cricău - 3 probe câştigate
2.Cetatea de Baltă - 3 probe câştigate
3.Ighiu - 3 probe câştigate
4.Săsciori - nici o probă câştigată
5.Cugir - 1 probă câştigată

Echipa câştigătoare este compusă din: Florean Precup – căpitanul echipei, Silviu Muntean, Septimiu Muntean, Alexandru Petruşel, Silviu Negru, Florin Pintea.

Concursul dacilor a fost prezentat de o vedetă Pro TV – Marius Vintilă – şi de arbitrul albaiulian Dan Susa, căruia s-au alăturat arbitrii Adrian Măcinic, Darius Măcinic, Nicolae Avrămuţ, Vasile Pădurean, Dorinel Ispas, Sorina Bumbac.

Premiile au fost oferite de Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, asistat de trei primari din cei 5 implicaţi în concursul cetăţilor dacice: Traian Rusu – Ighiu, Mihăilă Cucui – Cetatea de Baltă şi Emil Lupşan – Cricău.

La final a avut loc un concert de muzică populară pe stadionul din Ighiu: au concertat: Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba – dirijor Alexandru Pal – solişti: Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Maria Filimon, Nicolae Tuhuţ, Cătălin Haşa. Un spectacol prezentat de Daniela Floroian.

În 2015 comuna Cricău va organiza pentru a cincea oară, Festivalul Cetăţilor Dacice.


 


Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice Dacii din Cricau au castigat pentru a patra oara Festivalul Cetatilor Dacice
Taguri: dacii, Cricau, au castigat, a patra, festivalul, cetatilor, dacice

Ratari

Criticisme (1)

dan
23-06-2014
Felicitari Cricaului.... aveti cea mai buna locatie pentru Festivalul Cetatilor Dacice... Am fost la Cricau si am vazut ce frumos ati organizat
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>