#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Crin Antonescu nu mai candideaza pentru Presedintia Romaniei

Crin Antonescu nu mai candideaza pentru Presedintia Romaniei

Revista nr. 240 | 31-05-2014 | Alexandru Mitchievici


Moment crucial în politica românească a anului 2014: sâmbătă, 31 mai 2014, liderul liberal Crin Antonescu a anunţat că se retrage din lupta pentru Palatul Cotroceni.

Considerat cel mai puternic candidat al dreptei, Antonescu a demisionat de la şefia PNL-ului în urma scorului pe care Antonescu îl promisese: peste 20% la Alegerile Europarlamentare din 25 mai 2014.

Este un gest rar în politica românească, de demnitate, în care un om politic demisionează în urma ratării unui angajament politic sau electoral...


Crin Antonescu a declarat într-o conferinţă de presă: „Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la Preşedinţia României. Ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, viziunea şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe Preşedinţia României.

Ştiu, în acelaşi timp, cunosc foarte bine clasa politică românească, cunosc dreapta românească şi cunosc pe toţi cei care revendică această titulatură. Cunosc presa românească, cunosc modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii sau curente de opinie. Nu pot să nu ţin cont de toate aceste lucruri. Eu ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele şi nu sondajele schimbă oamenii politici adevăraţi. Acest lucru se va dovedi în continuare în viaţa politică românească.

Am, aşa cum spuneam, tot ce este necesar pentru această luptă. Nu am timp, nu am timp să demontez fixaţii, nu am timp să vindec resentimente, nu am timp să lărgesc orizontul unor mărginiri. Conştient că este întru totul urgent ca eforturile de unificare a dreptei să facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce înseamnă presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi aceia care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni. Pentru că pietonul la care se referă cu dispreţ unul din reprezentanţii cei mai expresivi ai feudalismului pesedist, pietonul acela este cetăţeanul român.

Iar bătălia toamnei, la care îi dau întâlnire şi acelui domn, şi tuturor celor care încearcă să pună mâna pe o Românie care să rămână feudală, bătălia toamnei este între pietoni şi baroni.
Sunt un om care nu am aşteptat şi nu aştept mulţumiri sau recunoştinţă pentru reuşite, sunt un om care ştie să îşi recunoască greşelile, dar sunt un om care nu face paşi înapoi. De aceea, pasul de azi nu este un pas înapoi, ci este un pas înainte. Este un pas înainte pentru destinul Partidului Naţional Liberal, este un pas înainte pentru unificarea dreptei, este un pas înainte, chiar dacă modest, dar înainte, pentru o şansă pe care România trebuie să o aibă la sfârşitul acestui an, pentru a rămâne şi a intra mai adânc în Europa, pentru a deveni cu adevărat o ţară occidentală, pentru a lichida feudalismul persistent de 25 de ani după comunism în România.

Le mulţumesc tuturor membrilor Partidului Naţional Liberal, le mulţumesc tuturor votanţilor, susţinătorilor, simpatizanţilor noştri, le mulţumesc tuturor celor care au avut şi au încredere în mine. Îi asigur că în bătălia enormă, dificilă, care trebuie să pornească de pe un nou aliniament, cât mai repede, voi fi prezent aşa cum am fost prezent în toate bătăliile, voi fi alături cu toată puterea mea de efortul pe care uniţi trebuie să-l facem în perioada care ne desparte de bătălia decisivă din toamna acestui an”.


PNL şi PDL au anunţat că doresc să realizeze un mare partid de dreapta care să se lupte cu super-puternica alianţă a stângii: PSD-Antena 3-UNPR-România TV.


 

Taguri: Crin Antonescu, nu mai candideaza, retragere, presedintia, Romania, lider, liberal

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>