#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Dupa alegerile europarlamentare, PNL Alba vrea echilibrarea scenei politice

Dupa alegerile europarlamentare, PNL Alba vrea echilibrarea scenei politice

Revista nr. 238 | 27-05-2014 | Alexandru Mitchievici


Alegerile din 25 mai au reprezentat un important test electoral pentru Partidul Naţional Liberal, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Alba.

PNL Alba doreşte să mulţumească celor care au fost la vot în 25 mai şi şi-au exprimat opţiunea pentru ca România să aibă reprezentanţi în Parlamentul European, reprezentanţi care să-i promoveze şi să-i apere cu adevărat interesele. De asemenea, faptul că PNL Alba a obţinut un rezultat peste media pe ţară a partidului dovedeşte că liberalii din Alba şi-au făcut şi de această dată datoria.

Rezultatul alegerilor, dincolo de procentele efective, ne-a arătat că există, din păcate, o masă mare de alegători care nu au fost determinaţi să meargă şi să-şi exprime opţiunile electorale. De asemenea, s-a demonstrat că în judeţul Alba opţiunile electoratului s-au îndreptat mai degrabă împotriva stângii, ceea ce dovedeşte faptul că în viitor, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, o colaborare a grupărilor politice de dreapta (sau poate chiar o fuziune a unora dintre ele) va reprezenta o contrapondere puternică la o stângă reprezentată în special de un partid (PSD) care, din păcate pentru democraţia românească, dovedeşte că are tendinţe totalitare de partid-stat. Din acest punct de vedere, PNL Alba se pronunţă pentru unificarea dreptei, considerând că acest fapt poate fi o soluţie reală pentru viitor.

Se poate, de asemenea, spune că absenteismul şi voturile oferite unor partide mici, au înseamnat un ajutor pentru PSD. De aceea este important ca la viitoarele alegeri românii să meargă în număr cât mai mare la vot. „Statul acasă” ajută un partid cu tendinţe totalitare să „baronizeze” România în interes propriu şi să o sufoce.

PNL Alba consideră că este necesară o echilibrare a scenei politice, iar modelul partidului-stat trebuie să fie eliminat. Noi, liberalii, nu ne-am ascuns niciodată de români în spatele altor formaţiuni sau a altor sigle şi ne-am asumat toate deciziile, fie la nivel naţional, fie la nivel judeţean. Din păcate pentru judeţ, în Alba rezultatul alegerilor europarlamentare a fost unul politic, nu a contat faptul că Partidul Naţional Liberal a fost singurul partid care a avut pe liste un candidat cu şanse reale de a ajunge europarlamentar.

Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi ne-au ajutat în campanie, o campanie pe care PNL Alba a dus-o într-un mod civilizat. Faţă de toţi aceştia avem o datorie şi, în condiţiile în care, de obicei, scorul PNL la alegerile europarlamentare a fost mai mic decât la alte tipuri de alegeri, dorim ca să ne achităm de această datorie în toamna acestui an. De asemenea, avem o datorie faţă de români – datoria de a veghea continuu ca ţara să nu ajungă să fie condusă de un singur partid, un partid-stat. Partidul Naţional Liberal îşi va respecta în continuare principiile şi demnitatea şi nu va face trocuri politice care să afecteze interesul naţional sau democraţia românească.


Biroul de Presă al PNL Alba


 

Taguri: dupa, alegerile, europarlamentare, PNL, Alba, vrea, echilibrare, scena, politica, baronizeze, PSD

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>