#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
5 medalii de aur, una de bronz pentru juniorii din Alba Iulia la Campionatul National de sah

5 medalii de aur, una de bronz pentru juniorii din Alba Iulia la Campionatul National de sah

Revista nr. 233 | 17-04-2014 | Alexandru Mitchievici


După rezultatele foarte bune din proba de şah clasic (o medalie de aur şi alta de bronz), şahiştii din judeţul Alba albaiulieni s-au remarcat şi în probele scurte” ale competiţiei.

Şah rapid

RADU ŢÂMPEA. După bronzul obţinut în proba de şah clasic, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a turat motorul, obţinând 8,5 puncte în 9 partide, cu un punct mai mult decât următorul clasat Teodor Nedelcu (CS Micul Prinţ Brăila). Este primul titlu de campion naţional de juniori pentru mezinul delegaţiei albaiuliene care a început să studieze şahul la vârsta de 5 ani cu Florin Ungurean, un tânăr şahist albaiulian aflat de câteva luni la muncă în Germania, şi care în prezent este antrenat de maestrul FIDE Marius Ceteraş, dar şi de multiplul campion de juniori Mihnea Costachi (14 ani).

MIHNEA COSTACHI a câştigat fără emoţii titlul de campion naţional de şah rapid la categoria sa de vârstă. Fără să rişte prea mult, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus cu 7,5 puncte din 9 partide (6 victorii şi 3 remize). Mihnea a fost urmat pe podium de Vlad Zubcu (CS Politehnica Iaşi) 7p şi Alexandru Călin (CS Micul Şahist Iaşi) 6,5p.


Proba de blitz

Competiţia s-a încheiat cu proba cea mai spectaculoasă: proba de blitz, în care concurenţii au avut la dispoziţie ca timp de gândire câte 3 minute pentru toată partida, plus încă 2 secunde adiţionale la fiecare mutare efectuată.

Medalie de aur pentru Radu Ţâmpea - care a lăsat doar 3 remize adversarilor, impunându-se în faţa lui Mihai Hogaş (CS Micul Şahist Iaşi) datorită coeficientului Bucholtz superior. Ambii au acumulat câte 7,5 puncte.

Mihnea Costachi s-a impus în toate cele 9 partide şi a câştigat al treilea aur! Juniorul albaiulian i-a devansat cu 2 puncte pe următorii clasaţi Alexandru Banzea (ACS Apa Nova Bucureşti) şi Vlad Zubcu (Politehnica Iaşi).

La final, albaiulienii au avut un bilanţ excelent, cu 6 medalii, dintre catre 5 de aur şi una de bronz, pentru juniorii de la CSU Alba Iulia.

La rândul său, teiuşeanul ADRIAN SECHEREŞ (CSS 1 Timişoara) a evoluat foarte bine în ultimele probe, obţinând titlul de campion naţional la blitz, precum şi două medalii de argint în probele de dezlegări şi şah rapid la categoria băieţi sub 16 ani.

Alte trei medalii vor veni pentru o perioadă mai scurtă de timp în judeţul Alba aduse de Diana-Alexandra Ciungan (CS Logic 64 Braşov), şahista braşoveancă urmând a-şi petrece ultimele zile ale vacanţei de Paşti alături de bunicii ei la Ocna Mureş. După titlul de campioană naţională obţinut în proba de şah clasic, Diana a obţinut alte două medalii de argint în probele de dezlegări şi şah rapid.


 


5 medalii de aur, una de bronz pentru juniorii din Alba Iulia la Campionatul National de sah 5 medalii de aur, una de bronz pentru juniorii din Alba Iulia la Campionatul National de sah 5 medalii de aur, una de bronz pentru juniorii din Alba Iulia la Campionatul National de sah
Taguri: 5 medalii de aur, bronz, juniorii, Alba Iulia, campionatele, nationale, sah

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>