#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Primele medalii pentru sahistii din Alba la campionatele nationale pentru juniori

Primele medalii pentru sahistii din Alba la campionatele nationale pentru juniori

Revista nr. 233 | 15-04-2014 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 13 aprilie 2014, în staţiunea Călimăneşti-Căciulata din judeţul Vâlcea, s-a încheiat prima probă, cea de şah clasic, a Campionatelor Naţionale de şah pentru juniori.

Şahiştii din judeţul Alba au reuşit rezultate bune, inclusiv două medalii: una de aur, una de bronz.

MIHNEA COSTACHI. Participând la categoria băieţi sub 14 ani, Mihnea (CSU Alba Iulia) a câştigat 8,5 puncte din 9 partide, obţinând un nou titlu de campion naţional şi calificarea la Campionatele Mondiale de Juniori care se vor desfăşura în luna septembrie în Africa de Sud.

La aceeaşi categorie, albaiulianul George Ileană (legitimat la Logismart Sibiu) s-a clasat pe locul 8 cu 6 puncte şi Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia) a terminat pe locul 17 cu 5,5 puncte, dintr-un total de 61 de participanţi. Participarea lui Iustin la competiţie a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de firma IPEC din Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

RADU ŢÂMPEA. Legitimat la CSU Alba Iulia, Radu Ţâmpea s-a clasat pe locul 3 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani. Cu 7 puncte din 9 posibile, a obţinut medalia de bronz. Juniorul albaiulian (antrenat de Marius Ceteraş şi Mihnea Costachi) se află la prima medalie la naţionalele de juniori, după ce în anul precedent s-a clasat primul în concursul naţional şcolar la categoria copii sub 8 ani.

ADRIAN SECHEREŞ. Teiuşeanul Adrian Sechereş (legitimat la CSS 1 Timişoara) s-a clasat pe locul 4 la categoria băieţi sub 16 ani cu un total de 6,5 puncte.

De remarcat şi clasările bune realizate de juniorii legitimaţi la CSO Cugir şi pregătiţi de profesorul Vasile Lupu: este vorba de Ianis Tarciuc (locul 30 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani), Klaid Iordăchescu (locul 60 la categoria băieţi sub 8 ani), Ilie Arion (locul 52 din 109 participanţi la categoria băieţi sub 10 ani) şi Mircea Zinca (locul 24 din 28 de participanţi la categoria băieţi sub 16 ani).

Având părinţii originari din Ocna Mureş, Diana Ciungan (CS Logic 64 Braşov) a obţinut titlul de campioană naţională la categoria fete sub 16 ani.

În perioada următoare vor avea loc probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah), şah rapid şi blitz din cadrul Campionatelor Naţionale de şah pentru juniori.


Foto: arhivă iulie 2013

Taguri: primele, medalii, sahisti, Alba Iulia, campionatele, nationale, juniori, Mihnea Costachi, Radu Tampea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>