#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Fiti incapatanati, urmati-va visul... mesajul inventatorului Corneliu Birtok-Baneasa pentru cei tineri

Fiti incapatanati, urmati-va visul... mesajul inventatorului Corneliu Birtok-Baneasa pentru cei tineri

Revista nr. 232 | 09-04-2014 | Alexandru Mitchievici


Prezent la Alba Iulia la a IV-a ediţie a Forumului pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană din România, inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a adresat un mesaj de încurajare tinerilor din România: „Fiţi încăpăţânaţi. Urmaţi-vă visul”, motto-ul său din viaţă.

În ceea ce priveşte parteneriatul cu STP Alba Iulia, Corneliu Birtok-Băneasă a precizat: „Am revenit la Alba Iulia pentru că am o colaborare foarte bună cu Societatea de Transport Public Alba Iulia. Acum am venit de la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva, unde am primit o medalie de aur pentru un dispozitiv de transfer al aerului care reduce consumul de carburant cu peste 5% la autobuze şi camioane, în condiţii de trafic. Invenţia a fost apreciată şi de reprezentanţii Hong Kong-ului, care au acordat propriul premiu pentru această învenţie”.

STP Alba este singura societate de transport public din ţară care are instalate filtrele realizate de inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă din Deva.

Prin folosirea filtrului lui Birtok-Băneasă, economia de carburanţi făcută de STP Alba Iulia este de 5-7 la sută pe fiecare maşină care are un asemenea filtru ataşat.

Filtrul Air By Corneliu este folosit de maşinile STP, dar şi pentru camioanele unei firme din judeţul Alba.


 

Taguri: fiti incapatinati, urmati-va, visul, mesajul, tineri, inventatorul, Corneliu Birtok-Baneasa, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>