#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Liderii PDL refuza oficial apropierea de PNL

Liderii PDL refuza oficial apropierea de PNL

Revista nr. 232 | 12-04-2014 | Alexandru Mitchievici


Deşi la nivelul judeţului Alba liberalii şi pedeliştii s-au apropiat mult în ultimele săptămâni, liderii naţionali rezuză ai PDL să accepte deocamdată o înţelegere politică cu PNL-ul.

Vineri, 11 aprilie, Monica Macovei, Cătălin Predoiu şi Alexandru Nazare (fost ministru al Agriculturii) s-au aflat la Alba Iulia pentru o întâlnire cu PDL-iştii din judeţul Alba.

La discuţiile (care au fost deschise presei) au participat primari, consilieri judeţeni şi locali, simpatizanţi PDL.

Aflaţi înaintea alegerilor europarlamentare, Monica Macovei şi Cătălin Predoiu au respins în această fază ideea apropierii PDL de PNL.

Europarlamentarul Monica Macovei: „Sigur că Dreapta trebuie să fie unită, dar PNL-ul lui Crin Antonescu nu este un partid de dreapta. PNL-ul a votat măsuri economice de stânga. Din 2007 PNL-ul poate fi numit un partid de stânga. Nu putem ce a făcut PNL-ul în vara anului 2013. Să fim corecţi: din cauza acelor evenimente nu am intrat în Schengen. Nu putem uita Marţea Neagră cu Legea amnistiei şi graţierii…”.

Cătălin Predoiu - candidat PDL la alegerile prezidenţiale - a comentat ideea unui candidat unic al Dreptei pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014: „O unificare a Dreptei cu succes presupune coordonare, convergenţa partidelor de dreapta şi aceasta trebuie să fie în convergenţă cu un proiect politic, cu un candidat comun la prezidenţiale. Văd o convergenţă pe bază de discuţii politice până la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Candidatura lui Antonescu se topeşte, vom mai vedea”.

Oficial cel puţin, PDL-ul nu are nici o colaborare nici cu PNL-ul lui Crin Antonescu, nici cu partidele controlate de Traian Băsescu: PMP, Forţa Civică, PNŢCD - Aurelian Pavelescu, Noua Republică.


 

Taguri: liderii, PDL, Monica Macovei, Catalin Predoiu, refuza, oficial, apropiere, PNL

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>