#452
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia

3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia

Revista nr. 228 | 11-03-2014 | Alexandru Mitchievici


Au trecut 3 ani de la cel mai mare miting ecologist organizat la Alba Iulia în ultimii ani. În 11 martie 2011 sute de albaiulieni au protestat împotriva distrugerii Parcului Custozza.

Chiar dacă la miting au participat şi mulţi membri PNL şi PSD Alba, trebuie remarcată mobilizarea albaiulienilor pentru a salva parcul.

De notat că în acele zile pe o petiţie s-au strâns 7.000 de semnături pentru a bloca proiectul Primăriei Alba Iulia privind distrugerea Parcului Custozza.

Deşi primarul Mircea Hava a promis în primă fază că vor fi tăiaţi numai copacii bolnavi, copacii bătrâni, zeci de copaci seculari au fost doborâţi. Pe străzile din jur (Ecaterina varga, Nicolae Iorga, Bethlen Gabor, Mihai Viteazul) au fost tăiaţi toţi copacii...

Parcul Custozza, un plămân verde al oraşului, a fost ras de muncitorii Primăriei Alba Iulia. În 2012 pe locul parcului Custozza a fost realizată o piaţetă pavată dintr-un capăt în celălalt. Nu mai sunt nici zone verzi, nici locuri cu umbră!

Distrugerea Parcului Custozza a fost făcută de firmele Grup Corint şi Florea Grup, angajate de Primăria Alba Iulia.

În timpul distrugerii Parcului Custozza mai mulţi ziarişti au fost agresaţi pentru simplu fapt că fotografiau şi filmau în zonă.

Într-o hartă din 1825 apare Parcul Custozza, care a luat fiinţă în urma unei sistematizări (1817-1823) din Cetatea Alba Iulia.


NOTĂ!

În proiectul de distrugere a Parcului Custozza, primarul Hava a avut de partea ziarişti, mulţi bloggeri, arhitecţi, persoane din societatea civilă... care au încercat discreditarea mişcării civice de protejare a parcului şi au lăudat permanent acţiunile distructive ale Primăriei.

Cineva chiar a redactat o petiţie cu titlul „Pentru taierea copacilor din parcul Custozza. Pentru modernizarea orasului Alba Iulia”, având următorul text:

„De ceva timp incoace se discuta despre taierea copacilor din parcul Custozza. Un grup restrans de oameni (din opozitie bineinteles) incearca neincetat sa opreasca aceste lucrari.. si incearca sa faca asta in numele nostru... al albaiulienilor... ma intreb de unde stiu dansii ce anume vrem noi albaiulienii??? Exista o petitie impotriva taierii copacilor insa eu cred ca majoritatea este pentru taierea copacilor, pentru modernizarea orasului, pentru evolutie. Asa ca... daca esti de acord cu mine semneaza petitia”.


 


3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia 3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia 3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia 3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia 3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia 3 ani de la marele miting pentru salvarea Parcului Custozza din Alba Iulia
Taguri: 3 ani, marele, miting, salvarea, parcul, Custozza, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (3)

horea
11-03-2014
Ce frumos a fost, sunt mandru ca am participat !
Raspunde
Edi
11-03-2014
Pacat, pacat, de parcul taiat!
Raspunde
Alba Verde
06-10-2017
ce vremi ! ce parc fain !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>