#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Grup de Actiune Locala pentru zona Muntilor Apuseni

Grup de Actiune Locala pentru zona Muntilor Apuseni

Revista nr. 227 | 07-03-2014 | Alexandru Mitchievici


Consiliul Judeţean Alba a găzduit o întâlnire de lucru cu reprezentanţii celor 4 Grupuri de Acţiune Locală (GAL) constituite în judeţ şi cu reprezentanţii Centrului Regional pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit de la Alba Iulia.

Scopul principal al întâlnirii a fost discutarea problemelor cu care se confruntă aceste organisme şi modul în care Consiliul Judeţean Alba poate dinamiza activitatea activitatea GAL-urilor, precum şi modalităţile de sprijinire a administraţiilor publice beneficiare ale proiectelor.

Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba a declarat: „Cele 4 GAL-uri din judeţul nostru se află pe poziţii fruntaşe în România şi trebuie să extindem această experienţă la nivelul întregului judeţ. Ca urmare a discuţiilor de astăzi, am stabilit că este necesar să sprijinim înfiinţarea unui GAL şi în zona Munţilor Apuseni, pentru a asigura astfel o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate spaţiului rural şi în acest areal cu cerinţe specifice”.

Grupurile de Acţiune Locală (GAL) reprezintă parteneriate public-private alcătuite din reprezentanţi ai sectorului public şi a celui privat:

1.Public: administraţie publică (la nivel local şi judeţean: primării, consilii locale, judeţene etc), servicii publice (servicii sociale, de sănătate şi transport, şcoli, universităţi etc)
2.Privat:
Sectorul comercial (societăţi pe acţiuni, societăţi cu răspundere limitată etc)
Sectorul financiar (bănci, instituţii de credit etc)
Sectorul agricol (cooperative agricole, grupuri de producători etc)
Organizaţii de intreprinzători
Societăţi de furnizare a serviciilor comunitare (culturale,radio, TV, servicii non-culturale etc).

Săptămâna viitoare la Cîmpeni va fi înfiinţat şi un Comitet de Dezvoltare Economică pentru Munţii Apuseni, susţinut tot de CJ Alba.


 

Taguri: grup, actiune, locala, zona, muntilor, Apuseni, CJ Alba, Ion Dumitrel, comitet, dezvoltare, economica, GAL

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>