#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ce nume pun partidele din Alba pe listele de candidati de la alegerile europarlamentare

Ce nume pun partidele din Alba pe listele de candidati de la alegerile europarlamentare

Revista nr. 221 | 22-01-2014 | Alexandru Mitchievici


Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 22-25 mai 2014 şi vor desemna cei 751 de aleşi din Parlamentul European pentru urmatorii cinci ani. România pierde un loc, ajungând la un număr de 32 de europarlamentari.


Liberalii

PNL are un candidat care şi-a anunţat de mult intenţia de a fi pus pe lista PNL pentru alegerile europalamentare. Florin Roman, preşedintele PNL Alba Iulia, a spus că va folosi această participare la europarlamentare pentru a căpăta experienţă pentru lupta electorală pentru Primăria Alba Iulia din anul 2016.

Liberalii au 7 locuri eligibile, dar e greu de crezut că Roman va fi pus pe unul din primele 7 locuri... Primele locuri pe euro-lista PNL sunt antamate de Adina Vălean, Renate Weber, Ramona Mănescu, Norica Nicolai.
La alegrile europarlamentare din 2009, liberalii l-au pus pe Ben-Oni Ardelean (cine o fi ăsta?) pe ne-eligibilul loc 6.


PDL-iştii

PDL Alba are 3 nume în joc: Dorin Nistor, Sorin Bumb şi Radu Roşian. Favorit pentru a ajunge candidat din partea PDL Alba este Dorin Nistor (consilier local la Sebeş) care este răsplătit de Mircea Hava primind această candidatură. Este un cadou pe care Dorin Nistor îl primeşte pentru banii cheltuiţi în două campanii electorale: în 2012 Nistor a candidat pentru Primăria Sebeş, fiind învins de PSD-istul Alexandru dăncilă, iar apoi a candidat pe colegiul 1 deputaţi al judeţului Alba, unde a fost bătut de liberalul Călin Potor.

PDL-ul are 3 sau 4 locuri eligibile, dar este exclus ca necunoscutul Dorin Nistor să fie pus pe unul din primele 4 locuri, chiar dacă PDL Alba s-a clasat pe locul 1 la alegerile locale din 2012 dintre organizaţiile judeţene. Locul 1 pe euro-lista PDL este ocupat de Monica Macovei...
La alegerile europarlamentare din 2009, PDL Alba a avut un om pe lista lungă de euro-candidaţi: Rodica Andronescu, pe locul 13, ne-eligibil, în lista PDL.


PSD-iştii

PSD Alba este singurul partid din judeţ care îşi poate pune un candidat pe un loc eligibil. Candidatul anunţat al PSD Alba este Victor Negrescu, vicepreşedintele organizaţiei PSD Alba - un om trimis de Bucureşti pentru a-l ţine sub control pe preşedintele filialei, deputatul Ioan Dîrzu.

PSD are 13 sau 14 locuri eligibile, dar ar fi o surpriză ca Victor Negrescu să fie plasat pe unul din locurile 1-14.


Dan Diaconescu Direct
- nici nu ştiţi ce pierdeţi!

Conform calculelor, PP-DD ar putea câştiga 2 locuri la alegerile europarlamentare, dar un loc este destinat lui Dan Diaconescu Direct. E total exclus ca PP-DD Alba să-şi numească un candidat pe primele 2-3 locuri.


UDMR-ul


UDMR ar putea câştiga 2 locuri de europarlamentari, dacă voturile maghiarilor ardeleni nu se vor împărţi la 2-3 formaţiuni (UDMR, Partidul Civic Maghiar, Partidul Popular Maghiar din Transilvania).


PMP Alba o votează pe EBA

Conform unei decizii la nivel naţional, conform unor analişti politici, Partidul Mişcarea Populară filiala Alba are ca misiune sprjinirea unei noi candidaturi a fiicei preşedintelui. Ne aducem aminte că şi în 2007  Eba a fost aleasă printr-o decizie a PDL, fiecare organizaţie fiind obligată să asigure 10 voturi/ secţie de votare.


În mandatul 2009-2014 România a avut 33 de europarlamentari (deşi conform populaţiei îi reveneau 35), însă pe următorul mandat, 2014-2019, România are alocate doar 32 de locuri de europarlamentari.


 

Taguri: nume, pun, partidele, Alba, listele, alegerile, europarlamentare

Ratari

Criticisme (4)

marius
22-01-2014
Iar Dorin Nistor ?
Raspunde
Candidatu
22-01-2014
Iarasi Florin Roman ?
Raspunde
Adam si Eba
23-01-2014
Si EBA e din nou ?
Raspunde
Radu
24-01-2014
Mai dar Dumitrel sau Andronescu nu-s in carti ? Acu 5 ani se vorbea si de ei.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>