#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Centrele Anti-Drog din Alba si Sibiu desfasoara programul Bilet spre adolescenta

Centrele Anti-Drog din Alba si Sibiu desfasoara programul Bilet spre adolescenta

Revista nr. 221 | 21-01-2014 | Alexandru Mitchievici


În perioada ianuarie-iunie 2014 Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Sibiu implementează proiectul regional „Bilet spre adolescenţă”, în câteva şcoli din cele două judeţe: este vorba de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Şcoala Gimnazială nr. 8 Sibiu, Şcoala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu şi Şcoala Gimnazială Şura Mică, Structura Rusciori.

Organizatorii proiectului îşi propun dezvoltarea personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi alte droguri. Proiectul vizează un număr de 1.123 elevi, cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani, din ciclul primar din cadrul celor 7 unităţi şcolare.

Pe durata implementării proiectului se vor desfăşura câte 8 activităţi interactive cu fiecare clasă implicată în proiect - ne informază Claudiu Duşa, coordonatorul CPECA Alba.

Copilăria mijlocie a fost adesea descrisă ca fiind „anii cei mai frumoşi” din viaţa unui copil. Creşterea este mai lentă în această perioadă de dezvoltare, iar copiii sunt expuşi multor experienţe noi care pot să creeze anxietate şi nesiguranţă, dar şi multe emoţii pozitive.    

În prezent, copiii nu se confruntă doar cu problemele normale ale dezvoltării ci şi cu o mulţime de agenţi de stres care nu apăreau la generaţiile anterioare şi care îi pot copleşi.

Programele centrate pe prevenire facilitează aspectele dezvoltării şi ajută copiii să-şi accepte o îmbunătăţire a propriului eu, abilităţile de relaţionare interpersonală, strategiile de rezolvare de probleme şi de luare a deciziilor, abilităţile de a face faţă emoţiilor problematice şi o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii.


 

Taguri: centrele, anti-drog, Alba Iulia, Sibiu, desfasoara, programul, bilet, spre, adolescenta, CPECA Alba, Claudiu Dusa

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>