#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Mihai Eminescu sarbatorit la Sebes

Mihai Eminescu sarbatorit la Sebes

Revista nr. 220 | 16-01-2014 | Alexandru Mitchievici


Miercuri, 15 ianuarie 2014, Liceul cu Profil Sportiv Sebeş a organizat evenimentul „Sărbătoarea Eminescu”, dedicat marelui poet al românilor. Evenimentul a fost organizat de asociaţia „Sunetul muzicii” şi Cenaclul „Sunetul muzicii”, în parteneriat cu Liceul cu Profil Sportiv Sebeş.

Au fost recitate poezii din creaţia eminesciană, de către elevii claselor I-XII de la Liceul cu Profil Sportiv Sebeş, iar prof. Nick Iosub a sustinut un recital muzical cu melodii pe versuri de Mihai Eminescu. La sfârşitul evenimentului s-a desfăşurat festivitatea de premiere a Concursul internaţional de poezie şi arta plastica „Dor de Eminescu”, România, ediţia a III-a.

Au participat premianţii de la secţiunea pictură, Geta Maria Maris Guju - premiul I, Alexandra Cîmpean - premiul III şi Eduart Negrea, Anda Claudia Chiş, Ştefana Cutean - menţiuni la concursul de poezie, cărora li s-au dăruit diplome şi cărţi donate de Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi Consiliul Judeţean Alba.

Sponsorii evenimentului, Cosmin Cosma, Mariana Iancu şi Beldean Gheorghe, au dăruit premianţilor de la concursul de pictură şi premii în bani.

Juriul la secţiunea literară a fost compus din criticii literari prof. drd. Cristina Pop şi prof. dr. Monica Grosu, iar picturile au fost jurizate de Elena Anghel Coman şi Petru Făgăraş.


 

Taguri: Mihai Eminescu, poet, national, sarbatorit, Sebes, liceul, sportiv, Lucian Blaga, pictura, poezie, literatura

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>