#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta

Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta

Revista nr. 220 | 15-01-2014 | Alexandru Mitchievici


Colegiul Naţional Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia a găzduit evenimentul Recitindu-l pe Eminescu, organizat de tânărul profesor Silviu Mihăilă, un pasionat cercetător în domeniul eminescologiei.

Elevi, părinţi, bunici, bibliotecare, profesori au luat parte la evenimentul dedicat marelui poet al românilor, care a fost şi dramaturg, ziarist, traducător...

Aşa cum spunea cineva, Eminescu trebuie recitit pentru că el e nou întotdeauna, şi pentru un cititor de 10 de ani, de 18 ani, de 40 de ani sau de 70 de ani.

Cuvântul de deschidere a fost ţinut de prof. dr. Silviu Mihăilă: „De ce să mai citim creaţia eminesciană? Premisă pentru un nou Eminescu”, o opinie pertinentă.

Anca Hălălae (clasa a XI-a F) a avut un moment muzical, interpretând o melodie la chitară pe versurile poeziei „Pe lângă plopii fără soţ”.

Au urmat recitări din creaţiile originale: Brânduşa Cacoveanu - clasa a XII-a F, Andreea Păpureanu - clasa a XI-a F, Adina Drăgan - clasa a XII-a F, Adrian Popoviciu - clasa a XII-a E, Denisa Costan - clasa a XII-a G.

Doi tineri artişti şi-au prezentat creaţiile originale: Alexandra Stanciu - clasa a XII-a G şi Radu Sebeni, clasa a XI-a F.

Recitări din opera eminesciană: Caterina Barb, clasa a XI-a F: „Trecut-au anii...”, Adriana Ninela Vătui, clasa a XII-a E: „De ce nu-mi vii...?”, Karin Lişman, clasa a XII-a E: „Odă (în metru antic)”, Andreea Păpureanu, clasa a XI-a F: „Atât de fragedă”, Daniela Drăgan, clasa a XII-a G: „Răsai asupra mea...”.

Partea elevilor s-a încheiat cu o altă piesă interpretată de Anca Hălălae, clasa a XI-a F, „Floare de colţ...” (o piesă pe care o cântă şi Ducu Bertzi).

Finalul a aparţinut invitaţilor: conf univ. dr. Diana Câmpan, prof. Cornel Nistea - membru al USR filiala Alba-Hunedoara, Felicia Colda - Biblioteca Judeţeană Alba.

O concluzie a fost trasă de scriitorul Cornel Nistea: Dacă citim în fiecare zi măcar două versuri de Eminescu suntem mai curaţi, mai buni, mai înţelepţi.


 


Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta Recitindu-l pe Eminescu... la fiecare varsta
Taguri: recitindu-l, Mihai Eminescu, fiecare, varsta, generatie, Silviu Mihaila, Diana Campan, scriitor, Cornel Nistea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>