#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Mihai Eminescu va fi sarbatorit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Mihai Eminescu va fi sarbatorit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Revista nr. 220 | 13-01-2014 | Alexandru Mitchievici


Miercuri, 15 ianuarie 2014, ora 10.30, la bustul poetului naţional Mihai Eminescu de pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia va avea loc un moment aniversar.

Mihai Eminescu s-a născut la Botoşani (sau Ipoteşti, după alte surse) la 15 ianuarie 1850. În scurt timp de la publicarea primelor poezii, Eminescu a fost remarcat de oamenii de cultură ai vremii. A scris pentru diverse reviste culturale şi ziare politice, devenind în scurt timp un apreciat poet, prozator, eseist, dar şi un ziarist incomod pentru Puterea acelei vremi.

Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, Fundaţia „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României” îi invită pe albaiulieni pentru a participa la acest moment de sărbătoare.

Dar pe lângă împlinirea a 164 de ani de la naşterea marelui poet naţional va fi marcată şi Ziua Culturii Naţionale - instituită în anul 2011.

Reamintim că în acest an se împlinesc 125 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet al românilor (15 iunie 1889).


 

Taguri: Mihai Eminescu, sarbatorit, aleea, scriitorilor, Alba Iulia, 125 de ani, moarte, 15 ianuarie, ziua, culturii, nationale

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>