#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Baronul albaiulian Mircea Hava implineste 57 de ani

Baronul albaiulian Mircea Hava implineste 57 de ani

Revista nr. 217 | 26-12-2013 | Alexandru Mitchievici


Mircea Hava s-a născut în 26 decembrie 1956 în localitatea Oradea, judeţul Bihor. Se trage dintr-o familie greco-catolică din localitatea bihoreană Brusturi.

Hava este căsătorit şi are doi copii (după ce a lucrat în Ministerul Dezvoltării condus de lena Udrea, unul dintre cei doi copii a fost angajat la ADR Centru, cu sediul Alba Iulia). Soţia a fost angajată de fostul rector Moise Achim pe un post călduţ la Universitatea Alba Iulia.

Din vremuri imemorabile, Mircea Hava este preşedintele Filialei Judeţene Alba a Partidului Democrat, devenit Liberal.

Studii

Facultatea de Chimie Industrială în cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia" din Timişoara

Locuri de muncă

1979-1986 Combinatul Chimic Râmnicu Vîlcea, Fabrica de site moleculare
1986-1991 inginer, apoi şef de secţie la Refractara Alba Iulia
1991-1992 Primar al Municipiului Alba Iulia
1992-1993 Resial SA Alba Iulia, şef de secţie
1993-1996 viceprimar al Municipiului Alba Iulia (primar era Ioan Timiş, PNŢCD)
1996-2013 primar al Municipiului Alba Iulia


Activitate politică

Hava este membru fondator al PD (FSN) Alba. Din 1994 este preşedinte al filialei Alba a PD (re-branduit ulterior ca PDL). În mod interesant, Atanasiu este preşedinte al PNL Alba din 1993, aşadar ultimii 20 de ani la Alba Iulia a fost un tandem politic Hava-Atanasiu...

Din 2005 este vicepreşedinte al PDL la nivel naţional. În 2012 l-a susţinut pe Blaga la alegerile pentru şefia PDL-ului, în detrimentul candidatului susţinut e Traian Băsescu (Elena Udrea).

În 2004 a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, conferit de preşedintele României, Ion Iliescu.
În 2011 a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, conferit de preşedintele României, Traian Băsescu.
În 2010, în vremea Guvernului Boc, Mircea Hava a fost avansat la gradul de colonel alături de alţi doi PDL-işti de vază: Ion Dumitrel - preşedintele CJ Alba şi prefectul Ştefan Bardan.

În 2004, Ioan Rus (prefectul de Alba, şef al PSD Alba) şi Adrian Năstase erau în tratative pentru trecerea primarului Mircea Hava de la PD la PSD, un transfer care nu s-a mai realizat...

În martie 2013 Mircea Hava a declarat că Mircea Hava a declarat că ar fi dispus să treacă de la PDL la PNL dacă o cere... interesul oraşului Alba Iulia: „Acest pas puteam să-l fac de 20 de mii de ori. În momentul unei discuŢii super serioase Şi dacă asta va înclina balanŢa cu ceea ce dorim noi, Alba Iulia capitală regională, m-aş gândi la lucrul ăsta. L-aş pune în discuţie, nu aş spune de la început: „Hai plecaţi de aici şi lăsaţi-mă în pace”. Aş spune: „Da, hai să discutăm, poate găsim şi altă soluţie. Concret: nu am certitudinea că dacă aş face pasul acesta, Alba Iulia poate deveni capitală de regiune. Deocamdată este exclus dar vă spun: în momentul în care pe taler se adună lucrurile bune şi trebuie dincolo să se pună ceva, în momentul în care aceasta ar fi o chestiune necesară, discutăm! Nu aş face lucrul acesta pentru mine, pentru că eu nu am nevoie decât de sănătate şi de linişte, dar nu pot să exclud aşa ceva pentru că dacă asta ar cântări teribil în balanţă aş fi un ticălos să spun nu. Decizia va fi politică, atâta timp cât decizia va fi politică trebuie să acţionăm ca oameni politici. Dacă lucrurile astea se pot face aşa chiar că, nu numai eu, toată echipa ne putem gândi la aşa ceva”.


Pasiunea pentru pavaje

De numele lui hava se leagă distrugerea în 2011 a Parcului Custozza. O parte din pădurea de sub Mamut a dispărut pentru a se construi un imens drum pavat... În mandatele lui Hava au dispărut Stadionul de rugby Transloc şi stadionul de fotbal Mecanica. Iar echipa FC Unirea a fost desfiinţată.


Alte activităţi şi distincţii

2001 - cetăţean de onoare al oraşului Szekesfehervar, Ungaria.

În 2006 şi 2007 a primit Premiul Omul Anului în judeţul anului - eveniment organizat de Mihai Coşer, actual consilier de imagine la Primăria Alba Iulia.

Membru „Lions Club” Alba Iulia (al cărui preşedinte a fost în perioada 2003-2004), Rotary Club Alba Iulia (al cărui preşedinte a fost în perioada 1996-2000), preşedinte al Fundaţiei PAEM Alba (din 1996 încoace).

În 2003 a fost numit vicepreşedinte de onoare al FC Unirea Alba Iulia.


Afaceri (neoficiale)

Este acţionar mai mult sau mai puţin onorific la Grup Corint, Elis Pavaje, Florea Grup, Alba Mall etc etc...


Cu această ocazie îi transmitem La Mulţi Ani cu sănătate! Şi cât mai puţine pavele pe spaţiile verzi din Alba Iulia în anii care i-au mai rămas din, să sperăm, ultimul mandat în fruntea Urbei. Doamne Ajută !


*Foto 2009: ministresele Elena Udrea şi Anca Boagiu, primarul Mircea Hava, prefectul Ştefan Bardan, cu Dan Sabău, proprietarul Cetăţii Alba Iulia, pe post de birjar ...

Taguri: baronul, Alba Iulia, Mircea Hava, implineste, 57 de ani, Grup Corint, Florea Grup, Elis, pavaje

Ratari

Criticisme (4)

marius
26-12-2013
La Multi Ani, baroane Mircehausen!
Raspunde
Radu
24-01-2014
Ca maine ajunge la 60 de ani.... Se va bate batranelul Hava cu tinerii lupi gen Roman sau Clepan sau altii?
Raspunde
Nico
28-01-2014
Baroane, da si noua niste galbeni, mancat-as!
Raspunde
Baronesa
29-01-2014
hai la un spa, masaj, ceva...la Hotel Parc.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>