#460
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Zeci de moti au cerut la Cimpeni demisia Guvernului Ponta si alegeri anticipate

Zeci de moti au cerut la Cimpeni demisia Guvernului Ponta si alegeri anticipate

Revista nr. 216 | 15-12-2013 | Alexandru Mitchievici


În ciuda temperaturilor scăzute, manifestanţii din Apuseni s-au adunat încă o dată la Cîmpeni duminică, 15 decembrie 2013.

Manifestanţii anti-RMGC şi anti-cianuri s-au întâlnit din nou sub sloganul UNIŢI SALVĂM! lângă statuia eroului moţilor, Avram Iancu, din centrul oraşului Cîmpeni.

Pe lângă însemnătatea istorică pe care o are, acest loc a devenit un simbol al luptei noastre împotriva proiectului minier. Avem convingerea că în anii care vor urma, locuitorii Ţării Moţilor vor recunoaşte importanţa evenimentelor petrecute în perioada septembrie – decembrie 2013 ca primă iniţiativă a românilor de a lua atitudine împotriva deciziilor luate de parlamentari, decizii care le afecteaza drepturile şi libertăţile garantate prin lege - se arată într-un comunicat al Fundaţiei pro Munţii Apuseni.

În cadrul tradiţionalului marş prin localitatem zeci de persoane au scandat: Uniţi, salvăm Roşia Montană! Uniţi, salvăm Munţii Apuseni! Uniţi, salvăm toată România!.

Respingerea legii minelor de către Parlamentul României şi intenţia exprimată ulteriuor de către prim-ministru Victor Ponta şi alţi politicieni ai Puterii de a reintroduce pe ordinea de zi pentru aprobare a unei noi legi cu destinaţie clară – Roşia Montană – a determinat pentru prima dată să se scandeze „Jos Guvernul!” şi Alegeri anticipate.

Câteva ore mai târziu manifestanţii ecologişti din Bucureşti au cerut la rândul lor demisia guvernului condus de premierul Victor Ponta.

Vorbitorii de la Cîmpeni au subliniat caracterul antinațional îndreptat împotriva poporului al actualei puteri şi clase politice din România.

După marşul din centrul oraşului, a urmat o vizionare de înregistrări de la mitingurile anterioare şi discuţii pe tema proiectului de la Roşia Montană, precum şi propunerile de modificare a Codului Penal şi a legii amnistiei şi graţierii. „Ultimele propuneri de lege aflate în dezbatere la Parlament sunt considerate a fi în favoarea politicienilor cu dosare penale şi în consecinţă, în defavoarea aplicării corecte şi nediscriminatorii a actului de justiţie. În concluzie, locuitorii zonei consideră că lupta nu s-a încheiat, iar cei aflaţi la conducere ne determină prin acţiunile lor să continuăm să solicităm în stradă drepturile garantate de Constituţie” - se mai arată în comunicatul Fundaţiei Pro Munţii Apuseni.


 

Taguri: zeci, moti, au cerut, Cimpeni, demisia, guvernul, Victor Ponta, alegeri, anticipate, cianuri, PSD, PNL, USL, coruptie, salvam,

Ratari

Criticisme (2)

anti USL, PNL, FORTA CIVICA, UDMR, PC
16-12-2013
Ce-o sa platiti voi jandarmilor..... sa nu va mirati cand o sa aveti probleme familiale... (adica va va lovi Dumnezeu pt nemernicia voastra) Eu unul nu pot sa va iert pana nu va veti cai de faptele voastre mizerabile si de parsivitatea voastra (cu atat mai mult cu cat nu realizati ca ati contribuit la intarirea raului, adica ndivizii astia venali ajunsi la putere)
Raspunde
nandi
17-12-2013
Un curent de opinie dar mai ales constientizarea PERICOLULUI LA CARE ESTE EXPUSA ROMANIA se creeaza in ani de zile deoarece raspunsul maselor trebuie sa fie egal daca nu cumva sa depaseasca intentia guvernantilor.In caz contrar s-ar creea o disputa sterila pe TEMA FUNDAMENTALA A CAUZEI ROMANISMULUI acela DE A MAI EXISTA CA NATIE LIBERA SI INDEPENDENTA sau a fi de acum inainte eternii vasali ai vanzatorilor de tara.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>