#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
2013 este cel mai bun an din activitatea firmei Transavia

2013 este cel mai bun an din activitatea firmei Transavia

Revista nr. 215 | 11-12-2013 | Alexandru Mitchievici


Patronul Transavia a făcut astăzi o declaraţie surprinzătoare: „Este cel mai bun an din activitatea firmei Transavia. De când suntem în activitate firma este în în creştere, ca profit, ca investiţii ş.a.m.d.”

„În 2013 am primit o recunoaştere pentru secţia de reproducere, considerată cea mai bună din Europa. E bine în cineva te vede când eşti serios. În schimb toţi se uită la tine când eşti neserios”, a declarat Ioan Popa.

„Anul ăsta ne-am propus să avem 8 milioane de euro investiţii. Am suplimentat cu încă 5 milioane. Totul este din surse proprii. Noi nu suntem o firmă care funcţionăm pe credit. Problema majoră a companiilor - dacă vreţi a entităţiilor economice - este gradul de îndatorare. de obicei, oamenii apelează prea uşor la credite, fără să-şi vadă de treabă. De fapt aici e cheia reuşitei, atunci când te poţi descurca şi pe drumuri întortocheate”, a mai spus Ioan Popa.

Pentru un control total al lanţului de producţie, Transavia a înfiinţat în 2011 divizia vegetală prin care se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România. În prezent, divizia vegetală Transavia cuprinde 4 ferme vegetale: la Şpring şi Ciuguzel (judeţul Alba), respectiv la Aiton şi Sâmboleni (judeţul Cluj).

De la 10.000 hectare pe care le foloseşte acum, Transavia vrea să ajungă la 15.000 de hectare în 2014.

„Nu mai suntem de la ou la furculiţă, acum suntem de la bob la furculiţă”, a precizat Ioan Popa.

„Anul viitor şi în perioada următoare ne vom axa pe consolidarea ca lider de piaţă în România, pe consolidarea financiară a firmei”.

În acest moment Grupul transavia are 1.600 angajaţi, din care 1.100 în judeţul Alba. În 2013 veniturile medii ale unui angajat a fost de 3.000 lei.

Pilda lui Popa despre randamentul economic al unei companii: „Nu este important să lucrezi mult şi prost, ci mai puţin şi bine”.

În acest moment Transavia deţine 20 la sută din piaţa cărnii de pasăre din România, fiind cel mai important producător în acest segment de piaţă...
 

Taguri: 2013, cel mai bun, an, activitatea, firmei, Transavia, Ioan Popa, director

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>