#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba

Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba

Revista nr. 215 | 11-12-2013 | Alexandru Mitchievici


În 6 decembrie 2013 la Bruxelles a fost organizată o seară românească. Organizatori au fost Ambasada României în Regatul Belgiei, Consiliul Judeţean Alba, Fundaţia Inter-Art Aiud, în colaborare cu Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud şi alţi parteneri din judeţ.

Este un eveniment marca Inter-Art Aiud, de astă dată la Bruxelles, după ce în noiembrie Fundaţia Inter-Art a fost prezentă într-o expoziţie de grup în Haiti (19 noiembrie-3 decembrie).

Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural din Uccle, Bruxelles. Pretextul a fost expoziţia intitulată „Arta care uneşte” (L'Art qui unit), cuprinzând şi o masă tradiţională românească, cu mâncăruri şi vinuri produse în judeţul Alba.

Expoziţia a reunit lucrările a 45 de artişti români, cei mai mulţi din judeţul Alba.

La vernisaj au fost prezenţi E.S. Ştefan Tinca - ambasadorul României în Regatul Belgiei, Ion Dumitrel - preşedintele CJ Alba, Alin Cucui - vicepreşedintele CJ Alba. Lucrările au fost prezentate de Ştefan Balog - preşedintele Fundaţiei Inter-Art.

Dacă Centrul de cultură „Augustin Bena” Alba a oferit un program folcloric, Asociaţia Producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice „Alba Transilvania” a oferit masa tradiţională românească.

Scopul declarat al evenimentului a fost promovarea turistică a judeţului Alba în capitala Belgiei, familiarizarea locuitorilor din Bruxelles cu tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

locale, prin intermediul unei expoziţii de artă plastică românească, al unui concert de colinde şi de muzică folclorică şi al unei prezentări de gastronomie tradiţională.

Toate acestea s-au realizat şi prin implicarea Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Fundaţiei Inter Art Aiud şi Asociaţiei Producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice „Alba Transilvania”.


În expoziţie au expus lucrări următorii artişti plastici:

Alba Iulia – Ana Pantea, Anca Sas, Cosmin Mureşan, Diana Mureşan, Diana Ţuculescu, Elena Cristea, Gheorghe Udrea, Ioana Raica, Livia Bar, Nicolae Ispas, Nicolae Muntean, Ştefan Lipot

Aiud – Alexandru Iuga, Andrei Bako, Horhat Horea, Ioan Hădărig, Mihaela Bako, Natalia Bardi, Robert Lixandru, Rodica Pungea, Sandor Albert, Ştefan Balog, Victor Cacovean, Zoltan Balog

Blaj – Maximilian Boeriu

Sebeş – Dori Susan, Eugen Măcinic, Ioana Dicu, Isabelle Susan, Mariana Hera, Marieta Constantin

Bucureşti – Angela Tomaselli, Elena Dăscălescu, Gabriel Dinu, Georgiana Cozma, Ion Sălişteanu, Maria Tabarcea

Cluj Napoca – Ada Muntean, Andor Komives, Claudiu Presecan, Dorel Găină, Horvath Gyongyver, Lucian Szekely

Hunedoara – Maria Cristina Oneţ

Petroşani – Cristian Ianza.


*Foto: Zoltan Balog


Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba Seara romaneasca la Bruxelles cu arta plastica, mancare traditionala si vinuri de Alba
Taguri: seara, romaneasca, Bruxelles, arta, plastica, mancare, traditionala, vinuri, Alba, arta, care, uneste, Inter-Art, Aiud

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>